Veerle straalt van trots.
Veerle straalt van trots.

Brons voor Veerle in Cuijk

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022 vond in Cuijk het finaleweekend van het turnseizoen 2021-2022 plaats. Diverse meiden van Dioscuri hadden zich eerder in het seizoen voor dit finaleweekend weten te plaatsen.

Zaterdagochtend beet Janne in suppl. G het spits af. Met name door een fantastische balkoefening (goed voor de 3e score op dit toestel) behaalde Janne een knappe 13e plaats allround (van de 30 finalisten). Later die dag was het de beurt aan Jip (div. 3, Junior, suppl. D) en Veerle (div. 4, Junior, suppl. E). Jip turnde een keurige wedstrijd en eindigde als 8e van de 11 finalisten. Veerle turnde in een met 36 turnsters sterk bezette finale 4 uitermate stabiele toestellen en eindigde op een zeer knappe 3de plek, goed voor brons op slechts 0.75 pt. van de winnaar. Wat een prestatie!

Voor de middenbouw niveau 4-finale van zondag hadden bijzonder veel meiden van Dioscuri zich geplaatst. Maar liefst 7 van de 32 turnsters waren afkomstig van Dioscuri. Femke en Esmée, beiden 2e-jaars pupil, wisten zich goed staande te houden in het sterke deelnemersveld met overwegend 3e-jaars pupillen. Femke eindigde als 29e en Esmée als 24e. Van de 3e-jaars pupillen behaalde Nina de 14e plaats in het eindklassement, Sylvie de 13e plaats (met een 2e score op brug), Laura de 11e plaats, Kaat de 9e plaats (met een 3e score op vloer), en Roos de 8e plaats. In de categorie suppl. F had Elize zich geplaatst voor de finale. In een deelnemersveld van 30 finalisten wist Elize, met name dankzij een fantastische vloeroefening die goed was voor de allerhoogste vloerscore, een keurige 14e plaats te behalen in het eindklassement.

Naast de hiervoor vermelde individuele prestaties, werd er ook in teamverband nog een finale geturnd. Het suppl. E-team, bestaande uit Bente, Birgit, Karlijn en Veerle, had zich geplaatst voor de teamfinale. De vier dames eindigde op een nette 7e plaats (van de 12 teams). Een mooi afsluitend wedstrijdweekend voor Dioscuri. De meiden kijken nu alweer uit naar volgend seizoen!