Archieffoto
Archieffoto Foto: Max Vervoort

Rhode wint van Woezik

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondagmiddag kon Rhode-trainer Hans Lathouwers vanwege blessures en schorsingen niet beschikken over vijf basisspelers. Daardoor stonden drie jeugdspelers in de basis: Joep Brussee, Cas van der Linden en Bram Ooijen. In de loop van de tweede helft werden nog drie jeugdspelers ingebracht. Allen speelden een goede wedstrijd; Joep groeide zelfs uit tot de uitblinker bij Rhode.

Rhode kreeg in de tiende minuut zijn eerste goede kans. Via een kluts kwam de bal voor de voeten van spits Kyron Brus; zijn schot werd geblokt. Halverwege de eerste helft leed Rhode twee keer balverlies op het middenveld. Daaruit werd Woezik gevaarlijk. De eerste keer kon Joep Brussee met een goede sliding een tegendoelpunt voorkomen. De tweede keer redde keeper Paul van Heesch met een zweefduik, maar de rebound was hem te machtig. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Na een mooie aanval werd de bal voorgezet op Kyron Brus en die nam de bal in één keer op zijn schoen.
Na rust probeerden beide teams het met afstandsschoten, maar die pogingen waren steeds een prooi voor de keepers. Tót minuut 58, toen Geert Oerlemans de bal verwoestend hard vanaf 18 meter in de rechterbovenhoek knalde. Even later schoot Mark van der Zanden met links onhoudbaar in de linkerbovenhoek. Snel daarna maakte Woezik vanaf 11 meter de aansluitingstreffer. Met nog een kwartier op de klok zette Woezik aan voor een slotoffensief. Dat leverde geen uitgespeelde kansen op, wel veel corners en vrije trappen. Tegen het einde van de wedstrijd kwam de Woezikkeeper mee naar voren, maar dat leidde tot niets. Het leidde wel een keer tot gevaar aan de andere kant, toen Paul van Heesch met een verre uittrap Mark van der Zanden lanceerde. Hij kon de bal echter niet vrijgespeeld krijgen om op het lege doel te schieten. In minuut 88 pareerde de Woezikkeeper ternauwernood een inzet van Mark, na een afgemeten voorzet van Sten de Vries. Minuut 90 verscheen op het scorebord en de zege leek binnen. De scheidsrechter liet evenwel nog acht minuten doorspelen. Rhode liep op zijn tandvlees, maar trok met vechtlust de overwinning over de streep.