Foto: Tessy van der Velden Jonkers
Foto: Tessy van der Velden Jonkers

Rooise ruiters weten weer te winnen

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag is Imke van Voorst met Modena afgereisd naar de springwedstrijd in Zijtaart. In de klasse C 60 cm wisten zij met 68 punten voor stijl de 4de plaats te bemachtigen. Ook in de klasse C 70 cm wist Modena hoge ogen te gooien en deze keer samen met Mandy Zegers. Met 4 strafpunten en 75.5 punten voor stijl zijn zij zelfs 3de geworden.

De zondag was eveneens succesvol voor onze Rooise clubleden. Zo was Tim Bekkers met Ike van Equi Center afgereisd naar het zonovergoten terrein in De Mortel. En dat was zeker niet voor niets. Na een foutloze eerste ronde in het basisparcours en een supersnel rondje in de barrage behaalden zij een zeer verdiende eerste prijs.
Maar ook de zusjes Van der Velden Jonkers vertrokken weer eens met hun 4 pony’s naar een selectiewedstrijd voor de Brabantse kampioenschappen deze keer in Bavel. De dames hadden met alle vier de pony’s prijs gereden. July reed met haar pony Tiesto een hele snelle barrage in de categorie 70cm en wist hiermee de eerste prijs mee te nemen naar Sint-Oedenrode. Met haar pony Power Girl zat ze ook in de barrage in de 80cm. Ze eindigde met het totaal van 75,5 stijlpunten op een mooie 5e plek. Tessy had haar beide pony’s gestart in de categorie 1.00m. Met haar pony Cashpoint reed ze als 1e de barrage en zette ze een snelle tijd neer die op dat moment goed was voor de 1e plaats. Met haar pony Ballard Prince deed ze er nog een schepje bovenop en reed ze 0,6 seconde sneller waardoor ze de eerste en een tweede prijs had gewonnen! Je kan dus wel stellen dat de vereniging weer eens goed vertegenwoordigd is op de wedstrijden!

Foto: July van der Velden Jonkers
Afbeelding