Ollandia weet het net weer te vinden

Olland - Na een paar wedstrijden waarin Ollandia maar spaarzaam het net kon laten bollen was er tegen Nederwetten eindelijk weer eens reden tot juichen. Zelfs het nemen van penalty’s ging deze keer goed. De 5 voorgaande penalty, genomen, door 3 verschillende spelers, waren allemaal gemist dus zekerheidjes bij het verkrijgen van een penalty was er niet.

Ollandia begon zeer matig aan de wedstrijd. Al binnen 2 minuten stond de 1-0 op het scorebord door slap ingrijpen van onze verdediging waarbij we ons te gemakkelijk aan de kant lieten zetten. Gelukkig duurde het niet te lang of we kwamen op gelijke hoogte en zelfs op voorsprong. In de 6e minuut kreeg Ollandia een terechte penalty toen een van de verdedigers de bal tegen de hand kreeg bij een schot van Remco Voets. 3 minuten later kregen we de 2e penalty, ook terecht, wegens een overtreding op Robert Erven. Beide penalty’s werden dit keer vakkundig en beheerst ingeschoten door Rob van der Heijden en stond er 1-2 op het scorebord. Hierna bleef Ollandia de bovenliggende partij zonder tot groots voetbal te komen. De kansen kwamen er wel. Het was Stefan Erven in de 30e minuut die zijn kopbal in het doel zag verdwijnen na een prima voorzet van Robert Erven. Ook het snoeiharde schot van Remco Voets een paar minuten later had een beter lot verdiend maar het teentje van de Nederwettense keeper bracht redding. Toch bracht Nederwetten voor rust nog de spanning terug door met een prima één-twee dwars door ons midden de spits vrij voor de keeper te brengen welke zeer mooi en beheerst werd afgemaakt. Ook hier zag onze verdediging er niet goed uit en werd en veel te laks ingegrepen. Ruststand 2-3

Na rust veranderde er niet veel. Ollandia bleef de bovenliggende partij en na een 2e gele, dus rode kaart voor een speler van Nederwetten werd het allemaal nog iets gemakkelijker. In de 64e minuut bracht Remco Voets de stand op 2-4 met een snoeihard schot. 10 minuten later was het Robert Even die opnieuw Stefan in stelling bracht die beheerst de kans omzette in een doelpunt. Eindstand 2-5.