Afbeelding

VV Nijnsel te laat bij de les

Sport Sport

Nijnsel - Het is een terugkomend fenomeen en maar moeilijk een vinger achter te krijgen. De tegenstanders van Nijnsel Heren 1 lijken vaak net wat gretiger aan de wedstrijd te beginnen en niet zelden succesvol.

Afgelopen zondag trad Nijnsel aan in Meerveldhoven waar DBS gastheer was. De vereniging speelde langere tijd in het Eindhovense Strijp maar verhuisde in 2005 naar de andere kant van Eindhoven. De vereniging heeft bijna duizend leden en een puik sportpark. Nog niet zo lang geleden moest Nijnsel al de punten aan DBS laten. DBS is een van de weinige ploegen die al zowat het hele seizoen in de middenmoot staat. Ze sluiten niet aan bij de (sub)top maar blijven ook met gemak onderin weg. Dat geldt natuurlijk niet voor de bezoekers, die hebben de rode lantaarn al langere tijd stevig in handen en zien maar geen kans deze in andere handen te laten overgaan, al zit daar natuurlijk ook niemand op te wachten.
Binnen vijf minuten kreeg het scorebord al een ander aanzien; 1-0. Een opsteker voor de gastheren. Precies een half uur later verscheen de 2-0 en nog voor rust 3-0. Dan is het al snel spitsroeden lopen, zeker als DBS na de thee zelfs uitloopt naar 4-0. Toen herpakten de geelblauwen zich enigszins want Rick van der Vleuten en vervolgens Stefan Hulsen gaven de score een ‘mooier’ aanzien, 4-2. Verder lieten de gastheren het niet komen en zag Nijnsel opnieuw geen kans om het puntenaantal boven de tien uit te tillen. Een deel van de ‘concurrentie’ haalde wel punten binnen zodat het onderin nu net zo spannend wordt als in de eredivisie. Het RPC van dorpsgenoot Ruud van der Rijt schittert bovenin en is hard op weg naar een topklassering, al ontvangen zij op 29 mei nog wel Nijnsel…..
Nijnsel moet de komende periode, net als alle andere teams, twee kort na elkaar aan de bak. Eerst donderdag thuis tegen het wat weg gezakte Hoogeloon, aanvang 20.15 uur. Aanstaande zondag reist de geelblauwe brigade opnieuw af naar Eindhoven(-Zuid) waar de strijd wordt aangebonden met de volksclub Gestel.