Menno (l) in actie.
Menno (l) in actie.

Menno van Os voor derde keer clubkampioen

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Menno van Os is de nieuwe clubkampioen van Attaque. In een zinderende finale rekende hij af met teamgenoot Dirk Kastelijn. Het is voor Menno, na overwinningen in 2016 en 2019, de derde keer dat hij de titel pakt.

In de poulefase dienden zich de eerste verrassingen al aan. Zo won Bram Marinus van Niels Braams en was Job van Galen te sterk voor Leon Huijberts. Verder waren het de ‘usual suspects’ die de poulefase overleefden, waardoor de kwartfinales mogelijk spannend zouden worden.

De eerste kwartfinale ging tussen Dirk Kastelijn en Stefan Kerk. Dirk was met 3-0 te sterk voor zijn teamgenoot. Nick van Galen en Niels Braams kruisten de degens in de tweede kwartfinale. Tot iedereens verbazing werd dit een overwinning voor Niels (3-0). Menno mocht het opnemen tegen Leon. Menno deed wat er van hem verwacht werd en won de partij met 3-0. De verrassende kwartfinalisten Bram en Job mochten het in de laatste kwartfinale tegen elkaar opnemen. Ook deze wedstrijd eindigde in 3-0: Bram had geen vat op het spel van Job, die zegevierde.

Het was tijd voor de halve finales. De vraag was of er nog een sensatie in de maak was. Het antwoord daarop was nee. Dirk speelde tegen Niels, bij wie het beste er een beetje af leek te zijn. Dirk gaf weinig weg en liet Niels geen moment in de wedstrijd komen, waardoor de partij eindigde in 3-0. Ook de halve finale tussen Menno en Job was uiteindelijk eenrichtingsverkeer. Menno wist met aanvallend en gecontroleerd spel door het de degelijkheid Job heen te komen, 3-0.

Zo ging de finale dus tussen de kopmannen van Attaque 1. Iedereen hoopte op een spannende pot, en die kregen ze ook. Menno opende sterk en won de eerste game eenvoudig. Dirk gaf zich echter niet snel gewonnen en het werd een titanenstrijd. De tweede en derde game gingen de kant van Dirk op. Ook de vierde game ging gelijk op. Dirk kreeg één matchpoint, maar miste een aanvalsbal. Menno trok toch de game naar zich toe en zo kregen we een vijfde game. Het momentum ging op en neer, maar richting het einde pakte Menno een voorsprong van drie punten. Die gaf hij niet meer af en zo werd hij voor de derde keer clubkampioen van Attaque.