Ollandia doet zichzelf tekort

Sport Sport

Olland - Zondag ging Ollandia op bezoek bij Dosko’32 uit Duizel. Op sportpark de Meer ging Ollandia de strijd aan met een directe medekandidaat voor de nacompetitie.

In de eerste helft was het van Ollandia zijde een matte vertoning met weinig kansen. Wat wel opviel was dat Dosko’32 zich wel erg veel liet teugvallen en enkel op de counter speelde met hun snelle aanvallers als targets. Dit leverde niet echt een boeiend schouwspel op, maar was het Dosko’32 die de eerste kans kreeg. Een schot ging via de paal weer terug het veld in en bracht nog geen schade. Ook een slippertje van keeper Kevin werd niet afgestraft en dus leek het op een 0-0 ruststand af te stevenen. Helaas was de werkelijkheid anders. Opnieuw een lange bal van achteren kwam mede door een valpartij van Carlo Simons terecht bij hun spits die de uitkomende Kevin Vesters via een schuiver in de korte hoek wist te verschalken.
Na rust een geheel ander Ollandia. Ze begonnen voortvarend en zette de verdediging van Dosk0’32 behoorlijk onder druk. Deze was niet meer in staat om er nog echt uit te komen en het wachten was op de gelijkmaker. Maar het zat Ollandia niet echt mee en de kansen van Rob van der Heijden en Robert Erven in de eerste 10 minuten van de 2e helft hadden een beter lot verdiend. Ook het lobje van Remco Voets viel net verkeerd en kwam terecht op de lat. Maar in de 59e minuut was het wel raak. Een voorzet van Robert op Rob werd door laatstgenoemde meteen doorgetikt naar de vrijstaande Stefan Erven die keurig afrondde. Zo ging het de rest van de 2e helft verder. Ollandia bleef aandringen en Dosko’32 gaf het niet de gelegenheid ook maar een aanval op te zetten. Ollandia kwam via Robert Erven en Remco Voets aan een paar prima kansen die beiden van de doelpijn werden gehaald. Ook het vlammende schot van Rob van der Heijden vanaf rand zestien ging via de vingertoppen van de keeper net over. Invaller Harm van Oirschot kreeg ook nog een kopkans na een strakke voorzet van Stefan Erven maar ook deze ging niet tegen het netje. En toen kwam toch de harde wet van het voetbal om de hoek kijken.. In de 88e minuut was er balverlies van Rob van der Heijden op het middenveld. Een twijfelend optreden en ingrijpen van de verdediging en zo werd de keeper verrast met een lobje. De eerste keer dat Dosko in de 2e helft in de andere zestien kwam, maar wel gelijk raak. Hierna was Ollandia van slag en wist het zicht geen kansen meer te creëren. Wel kreeg het nog een doelpunt meer tegen na opnieuw een uitval van Dosko wat de eindstand op 3-1 bracht. Teleurgesteld verliet Ollandia het veld met de wetenschap goed gevoetbald te hebben in met name de 2e helft maar niet gekregen te hebben wat het verdiende.