VV Nijnsel lijdt eervol verlies

Nijnsel - Nijnsel Heren 1 ging afgelopen zondag op bezoek bij Wilhelmina Boys uit Best, nog niet zo lang geleden gingen in de thuiswedstrijd de punten naar de bezoekers. En de gastheren strijden nu nog steeds tegen degradatie via de nacompetitie.
De Boys gingen voortvarend van start zonder echt gevaarlijk te worden. In de 20e minuut echter een misverstand tussen twee Nijnselse verdedigers waarbij een aanvaller van de Boys eensklaps een kans kreeg. En die benutte hij, 1-0. De wedstrijd ging redelijk gelijk op zodat de wedstrijd nog alle kanten op kon. Net voor rust produceerden de bezoekers een beauty: 2-0. Zwaar tegen de verhouding in maar het scorebord liegt niet. De bezoekers kregen in de eerste helft ook best de nodige kansen, zelfs al na twee minuten, maar die werden helaas niet verzilverd.
Na de rust opnieuw een licht overwicht van Nijnsel. Een heerlijke voorzet van Stefan van Zutphen werd door Stefan Hulsen, wie anders, tot een doelpunt gepromoveerd! Daarna werd doorgeschakeld naar het bekende 4-4-2 systeem. Het leidde echter niet tot een succesvol slotoffensief zodat de 2-1 ruststand op het scorebord ook de eindstand bepaalde. Rens Hoppenbrouwers had nog de beste kans om een draw te bewerkstelligen maar hij slaagde daar niet in. Vermeld mag of misschien moet wel worden dat keeper Youri Dortmans de bezoekers in de wedstrijd hield met een aantal prima reddingen. De scheids van dienst functioneerde naar behoren, zeker als je in aanmerking neemt dat de man in kwestie de wedstrijd voornamelijk vanuit de middencirkel volgde.
Stefan van Zutphen, de man in vorm: ‘Zondag moeten we thuis tegen Dommelen. Daar hebben we ongelukkig verloren. We achten ons niet kansloos en dit is een zespuntenwedstrijd, kortom we hebben we nog een appeltje te schillen met de mannen uit het bierdorp. Ondanks de diverse blessures laten we onze supporters niet in de steek en zullen we ook aanstaande zondag opnieuw 100% gas geven. We geven ons zeker niet gewonnen en we vormen een hecht team, dat zag je vandaag ook weer. De steun van onze trouwe supporters hebben we hard nodig en die waarderen we ook.’
Op Den Eimert klinkt om half drie het eerste fluitsignaal. Pupil van de Week is onze minipupil Liam Akkermans.