Een wedstrijdmoment waarbij VOW aan de bal komt.
Een wedstrijdmoment waarbij VOW aan de bal komt. Foto: Wil van der Linden

VOW wint derby tegen Boskant

Sport Sport Sport

Zijtaart - VOW heeft in de derby tegen Boskant de punten in eigen huis weten te houden. De eerste helft leverde een (snelle) 0-1 voorsprong op voor de bezoekers, maar een beter VOW wist, mede door invaller “senior” Bart van de Laar er uiteindelijk toch een 2-1 overwinning uit te slepen.

Enkele late bezoekers hadden niet eens in de gaten dat er gescoord was. Want na precies 1 minuut spelen lag de bal achter VOW doelman Niek van Zutphen. Een vrije trap kwam voor de voeten van aanvoerder Rob van der Heijden die de bal snoeihard onderkant lat binnen schoot. Een hoopvol begin. VOW leek even van slag, maar al snel ging het tempo en de inzet van de thuisploeg omhoog bij de zoektocht naar de gelijkmaker. In de 11e minuut was Bart van de Oever namens de thuisclub dicht bij de 1-1, maar hij mikte de bal naast. Enkele pogingen van de thuisclub om via hoge voorzetten een doelpunt te forceren werden door een attent keepende Boskant doelman Frank Thijssen onschadelijk gemaakt.

In de tweede helft werd de thuisploeg sterker en kwam Boskant, mede door de na rust ingevallen routinier Bart van de Laar regelmatig onder druk. En niet alleen dat. Na een onzuivere pass aan Boskant zijde veroverde Bart in de 63e minuut de bal en zijn goed breed gelegde bal kon door naamgenoot Bart van de Oever worden binnen geschoten: 1-1. Door die gelijkmaker ging het bij de thuisclub allemaal nog wat beter lopen. In de 73e minuut leverde dat de 2-1 op. Na een overtreding op Pim van Riel, binnen de 16, ging de bal op de stip. Bart van de Laar nam de klus op zich en gaf Frank Thijssen het nakijken. Natuurlijk ging Boskant op zoek naar de gelijkmaker, zonder succes overigens, maar de ruimte die VOW daardoor kreeg had zomaar een verdere achterstand kunnen opleveren.
Boskant bezet met dit resultaat nog steeds plaats 3 op de ranglijst, één punt meer dan achtervolger RKGSV. Aanstaande zondag speelt Boskant om 14.30 uur een thuiswedstrijd tegen DVS uit Aalst.