Rick vd Vleuten knapt binnen. Foto: Ad Saris
Rick vd Vleuten knapt binnen. Foto: Ad Saris

VV Nijnsel vindt de weg naar boven

Sport Sport

Hapert - Afgelopen maandag trok geelblauw naar de Kempen, om precies te zijn naar het pittoreske Hapert. Een van de vele ploegen die nog in aanmerking komen voor de nacompetitie, maar dan aan de onderkant. Waarom op maandag? Even voor de minder bijbelvaste volgers onder ons; maandag was het Tweede Paasdag. Een dag eerder verrees Christus uit Zijn graf waar Hij op Goede Vrijdag was ingelegd door Zijn volgelingen Nikodemus en Jozef van Arimathea. Bij het ochtendkrieken op Eerste Paasdag zag een aantal vrouwen dat de steen bij het graf was weggerold en de zwachtels naast het graf lagen. Alleluja! Maar dat terzijde.

Nijnsel-Hapert eindigde eerder op een kille donderdagavond in 1-1, eindelijk weer een punt voor de gastheren na langere tijd. Inmiddels is Nijnsel al best wel weer even ongeslagen na een fraaie overwinning op de Herdgang tegen PSV amateurs en vervolgens een verdienstelijke draw thuis tegen buurman SBC.
Het was even zoeken in Hapert want er was een heuse carnavalsoptocht! De spelers waren ook verkleed, Nijnsel in het sfeervolle geelblauw en de gastheren in het bekende paarsblauw. De wedstrijd begon wat gezapig, Hapert wel wat meer balbezit, een vermoeden van een minioffensief. Het veld was droog en hard en dus sprongen veel ballen op en weg. De gemeente sproeit niet want dat is slecht voor het gras. De scheids had een mindere dag. Ofschoon hij uit Sterksel kwam opereerde hij niet sterk. Later verklaarde hij dat hij op Eerste Paasdag iets te lang in de zon had gezeten. Slotman Youri Dortmans greep een paar keer goed in bij lastige ballen. Het spel was wat rommelig, veel ballen kwamen niet aan. In de 44e minuut een vrije trap op links bij de achterlijn. De bal kwam in de voeten bij Rick van der Vleuten die redelijk vrij voor doel stond. Hij aarzelde niet, drukte meteen af, zodat er toch nog onverwacht net voor rust een verandering in de score werd gerealiseerd; 0-1. Een mooi moment.
In de tweede helft opnieuw wat aandringen van de gastheren maar met weinig overtuiging. In de 67e minuut een ontroerend moment; Joost Vervoort viel in na vele maanden blessureleed; alsof hij nooit was weggeweest. Wat een bikkel! Bij het best wel opportunistische offensief van de gastheren ontstond er natuurlijk de nodige ruimte aan de andere kant. Maar wat is een strikte voorwaarde bij een counter? Inderdaad, uiterste precisie. En dat lukte niet altijd ofschoon Stefan Hulsen in de 84e minuut nog een dot van een kans kreeg en Stefan van Zutphen vijf minuten later in de zestien in de mangel werd genomen. Na 90 minuten was de zwaar bevochten zege een feit en konden de Nijnselse armen de lucht in. Prima inzet, prima verdedigd met een compliment aan Bart Marinus die boven zichzelf uitsteeg.
Aanstaande zondag opnieuw een uitwedstrijd en dan tegen de Koningin Wilhelmina Boys uit Best. Opnieuw een ploeg die onderin vertoeft en daar weg wil. Kortom, dezelfde belangen als onze mannen. Zorg dat je erbij bent, 14.30 uur!