Afbeelding

Attaque houdt schade beperkt met gelijkspel tegen NTTV

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Attaque is de tweede fase van de derde klasse poule F begonnen met een gelijkspel tegen nummer drie NTTV. Desondanks is het verschil met koploper Veldhoven slechts een punt groter geworden.

De avond werd geopend met een nederlaag: Stefan Kerk kon geen vuist maken en verloor in vier games. Dirk Kastelijn wist in drie games te winnen, waardoor het eerste Rooise punt gelukkig snel een feit was. Niels kon niet verrassen tegen de Nulandse kopman. Een gevreesde nederlaag leek langzamerhand werkelijkheid te worden, zeker toen het dubbel Dirk/Stefan met 2-0 achter kwam. Zij vochten zich echter knap terug en wisten de wedstrijd alsnog te winnen. Na het dubbel was de stand 2-2. Stefan verloor vervolgens op een vrij knullige manier zijn tweede partij: 12-10, 12-10, 12-10. Niels was daarentegen dichter bij een overwinning. Hij wist alleen een 2-1 voorsprong net niet te verzilveren. Dirk kon dat wel in een partij met een bijzonder scoreverloop. Het was aan Niels om de stand weer gelijk te trekken. Knap genoeg deed hij dat ook, met 3-0. Het leek erop dat de ontmoeting ging eindigen in 5-5, en dat bleek het ook te worden: Stefan kon drie games lang knap mee met de Nulandse kopman, maar won hier slechts een game van. Daarna was de puf eruit. Dirk Kastelijn moest twee games opletten in zijn laatste wedstrijd, maar trok de wedstrijd wel met 3-1 eruit. Koploper Veldhoven won haar wedstrijd met 6-4, waar een grotere uitslag verwacht werd. Zo is de achterstand van de Rooienaren met maar een punt gestegen naar drie. Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt de kampioenswedstrijd op de laatste speelronde een hele bijzondere te worden.

Attaque 2 stap dichter bij kampioenschap ondanks verloren topper
Attaque 2 ging met een riante voorsprong van elf punten de topper in tegen TTCV 5. Een tweede overwinning tegen de Veghelse ‘buren’ zou mooi zijn, maar een grote nederlaag voorkomen was het belangrijkste doel. Niels Braams en Nick van Galen deden in ieder geval al een stevige duit in de zak met een overwinning in vijf games. Job van Galen was bijna op weg om hetzelfde te doen, maar wist de beslissende game net niet te winnen. Die nederlaag was het begin van een ongunstige reeks partijen. Het dubbel werd verloren, Nick liet zich verrassen en ook Niels en Job wisten beiden niet te verrassen. De 2-0 voorsprong was ineens omgebogen in een 2-5 achterstand en de Rooise mannen begonnen hem een beetje te knijpen. Nick wist met relatieve eenvoud wel het derde punt te pakken. Job kreeg dat ook voor elkaar, al verloor hij nog een game. Het grootste doel was bereikt, er ging niet ruim verloren worden. Niels kon zelfs nog een gelijkspel bewerkstelligen. Dat lukte hem helaas niet, hij ging vrij hard onderuit in zijn laatste partij. Einduitslag: een kleine 4-6 thuisnederlaag voor Attaque. Het verschil met TTCV is toch nog steeds negen punten, waar er nog maar 20 te verdienen zijn. Met een beetje geluk kan volgende week alsnog het kampioenschap gepakt worden.

Teleurstellende nederlaag Attaque 3 tegen concurrent
Ondanks dat Attaque 3 het hele seizoen in de onderste helft van het klassement staat, is rechtstreekse handhaving nog steeds een optie. Er moest dan wel gewonnen worden tegen nummer vier TTV Maashorst 3, dat twee punten meer heeft na zeven wedstrijden. Het werd een ontmoeting om snel te vergeten. Het klasseverschil op de dag was een stuk groter dan de ranglijst deed vermoeden. De eerste drie enkelpartijen gingen allemaal met 3-0 naar de kant van Maashorst. Ondanks dat werd het dubbelspel door Cliff van Driel en Bram Marinus gewonnen. Het bleek een soort stuiptrekking te zijn van de Rooise mannen, want in de drie enkelpartijen daarna werd er slechts een game gewonnen. Bram kon nog wel een tweede punt bij Attaque bij laten schrijven, maar ook de laatste twee partijen gingen met 3-0 naar de uitploeg. Einduitslag: een pijnlijk 2-8 nederlaag. De kans op rechtstreekse handhaving is verder weg dan ooit, maar het team bezet nog wel de vijfde plek. Volgende week staat de wedstrijd tegen Valkenswaard 4 op het programma, dat op onderling resultaat onder de Rooienaren staat.