Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande

KV Rooi stelt plek in Topklasse veilig

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen week speelde KV Rooi twee wedstrijden. Woensdag stond Swift op het programma en op zondag Be Quick. Winnen van Swift zou directe handhaving betekenen voor de Topklasse, de doelstelling dit seizoen. Een belangrijke pot dus. De thuiswedstrijd werd met één doelpunt verschil gewonnen, dus KV Rooi weet dat het erin zit.

Binnen no-time maakten zij een achterstand goed en wisten ze de achterstand om te buigen naar een voorsprong. Het was knokken tot het eind, letterlijk; er werd fysiek gespeeld aan beide kanten. Met een eindstand van 25-29 namen zij de punten mee terug naar Rooi. Hiermee handhaven zij zich direct voor de Topklasse.
Be Quick, de nummer 1 van de poule, zou een lastigere kluif worden voor Rooi. De uitwedstrijd werd verloren. Door de directe handhaving kon Rooi wel lekker vrij spelen en toch proberen punten te pakken. De wedstrijd begon in het voordeel voor Rooi. Snel stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Daarna wist Be Quick al snel langszij te komen. Er werd gerust met een 6-11 tussenstand. Na rust wist Be Quick snel uit te lopen. Toch kon Rooi ook mee blijven scoren. Eindstand; 17-25.
Komende zondag staat de laatste wedstrijd op het programma. Als KV Rooi deze wint staan ze in de kruisfinales. Publiek is dus van harte welkom! 3 april, om 11.25 in Nistelrode.