Ollandia tevreden?

Olland / Gemonde - Was de ochtend nog koud en guur en zelfs voorzien van een kleine sneeuwvlok, de middag zag er heel anders uit. Onder een heerlijk voorjaarszonnetje en onder de belangstelling van een in redelijk aantal opgekomen publiek begonnen Ollandia en Irene aan hun wedstrijd. Het belang van deze wedstrijd bestond uit het mee blijven doen voor plaats 3, die normaliter een periode tot gevolg zal hebben en nacompetitie zou geven.

Op voorhand was Ollandia al op een achterstand gezet door het wegvallen van Stefan Erven en het op halve kracht aanwezig zijn van Robert Erven en Rob van der Heijden. Drie bepalende spelers voor Ollandia. Stefan, die een vervanger kende in de naam van Harm van Oirschot zag dat hij het prima deed in de wedstrijd. De wedstrijd was vijf minuten bezig toen Jos Leenderts uit een steekpass vrij kon doorlopen naar de Irene doelman. Een snelle opkomende laatste man kon een schot op goal voorkomen. Het was Ollandia dat in de beginfase de overhand had op het veld. Zo was Ollandia gevaarlijk bij een hard genomen vrije trap door Remco Voets en was het in de 16e minuut dat in een druk bezet strafschopgebied van Irene Gerbe Voets met een bekeken lobje over spelers en keeper heen de 1-0 liet aantekenen.
Het was uit het niets dat bij het slecht uitverdedigen door Ollandia Jorick de Vos namens Irene aan mocht leggen voor een afstandsschot. Dat was aan hem wel besteed en zo stond de 1-1 op het scorebord.
De tweede helft was nog maar net aan de gang toen een pass van Robert Erven Rob van der Heijden bereikte die niet lang nadacht en de 2-1 op het scorebord liet noteren. Een mooi moment om de voorsprong, wederom, te pakken. Daarna ging het spel op en neer en aan beide zijde waren er geen kansen om de voorsprong te vergroten of de gelijkmaker aan te laten tekenen. Daar kwam verandering in toen in de 66e minuut Irene een corner mocht nemen die door Bryan Hellings goed werd ingekopt en hij daarmee beide ploegen weer op gelijke hoogte zetten.
De wedstrijd werd daarna harder en met name Robert Erven en Remco Voets moesten wel de nodige tikken op de enkels incasseren. Toen Ollandia daar ook een hardere spelwijze tegenover stelde, was het met name de reacties uit de dug-out van Irene richting scheidsrechter die het er niet leuker op maakte. Overtredingen werden niet bestraft en de spelers verzetten zichtbaar de piketpaaltjes waartussen gespeeld ging worden.
Toen Remco Voets zich bij een aanval te opvallend liet vallen, zo beoordeelde de scheidsrechter, kreeg hij zijn tweede gele kaart en mocht hij met rood de wedstrijd verlaten. Ongetwijfeld hadden de vele reactie vanuit Irenekamp invloed op de actie van de scheidsrechter die de trainer van Ollandia bestrafte met een gele kaart na opmerkingen over de arbiter.

Maar ook tegen tien man kon Irene geen vuist meer maken om aanspraak te mogen maken op meer dan een punt en liet Ollandia de wedstrijd voor wat die was en was het uiteindelijk tevreden met het behaalde resultaat. Een resultaat dat voldoende perspectief biedt voor zicht op de derde plaats op de ranglijst.