VV Nijnsel van de beademing

Nijnsel - Was de nipte 1-2 nederlaag van afgelopen zondag tegen DBS een bevlieging? Afgelopen donderdagavond kwam Hapert op bezoek en toen bleek dat de geelblauwe gastheren de stijgende lijn enigszins te pakken hebben. Om de 1-1 historisch te noemen gaat natuurlijk te ver maar het was een ‘verdubbeling van het aantal wedstrijdpunten van een naar twee’.

Nijnsel was in de thuiswedstrijd in het eerste halfuur best wel veel op de helft van de tegenstander te vinden, een redelijk unieke situatie. En dat openingsoffensief leverde twee prima kansen op die beide door de keeper werden gepareerd. Op de goeie plaats staan is natuurlijk ook een kwaliteit.
De bezoekers probeerden na een halfuur de bakens wat te verzetten en verdomd, dit leverde al snel succes op. Een doorbraak op rechts en opnieuw, net als afgelopen zondag, verdween de bal in de lange hoek. De wedstrijd op zijn kop maar wie maalt daar om? De tegenstander in elk geval niet. Niet veel later een niet te missen kans voor de Kempenaren in het mooie roodblauw, de lat hing echter een vrijwel zeker doelpunt in de weg. Een mazzeltje. 0-2 net voor de rust had de gemoedsrust bij de gastheren geen goed gedaan.
Na de thee waren er twee belangen, enerzijds de gelijkmaker produceren en anderzijds de marge uitbouwen. In de 70e minuut werd het eerste gerealiseerd. Een prachtig schot van Jelle de Louw verdween in het vijandelijke doel en er stond zowaar een gelijkestand op het scorebord. Het was even geleden. Nijnsel ontwikkelde nog een slotoffensief maar het werd bij vlagen duidelijk dat we dit niet meer gewend waren….. Nog een paar vrije trappen, halve kansjes maar rond kwart voor tien werd de vrede met ieder een punt getekend. Goed voor het zelfvertrouwen van de gastheren. Hapert was niet tevreden, dachten toch met drie punten richting de donkere Kempen weer te keren. Een bal ging ook nog via de binnenkant van de paal terug het veld in. Het is niet bekend of boze supporters de spelersbus stonden op te wachten. Beide partijen schieten natuurlijk ook niet zo heel veel op met een punt. Hapert wil graag wat meer lucht om de nacompetitieplekken achter zich te laten.
Nijnsel reist aanstaande zondag af naar Budel waar we heel goede herinneringen aan hebben; het werd best lang geleden thuis 2-2….. De oranjehemden zijn de laatste weken echter in goeden doen, dus het zal voor Nijnsel opnieuw een pittige opgave worden om onder de rook van het asielzoekerscentrum punten te vergaren. Maar goed, de afgelopen twee wedstrijden toonden duidelijk een Nijnsel aan de beterende hand aan. Als jullie er iets voor half drie zijn, dan zou dat mooi zijn en kunnen we op tijd beginnen.