Bas Nijhuis kreeg een leuke attentie van de club.
Bas Nijhuis kreeg een leuke attentie van de club. Foto: Jeroen van de Sande

Bas Nijhuis laat een andere kant van hem zien

Sport Sport

Nijnsel – Elke twee jaar organiseert de sponsorcommissie van vv Nijnsel/TVE Reclame een zogeheten sponsorbedankavond. Het doel zit in de naam. Het is een netwerkavond waar het culinaire deel natuurlijk voldoende aandacht krijgt en er ook ‘iets’ wordt georganiseerd. Ook deze avond werd eerder het slachtoffer van corona zonder echter op de IC te belanden. De laatste keer (maart 2020) was alles in kannen en kruiken maar moest het event toch op het laatste moment worden afgeblazen. Het was tot voor kort nog even spannend, maar uiteindelijk konden ze dan toch zonder restricties terecht in de eigen vertrouwde kantine. Hoofdgast: Bas Nijhuis. Hij liet een kant van hem zien die vrijwel niemand had verwacht.

Iets na achten opende voorzitter Doreen van den Berkmortel het bal en benadrukte de belangrijke rol van de sponsoren voor de vereniging. Zij sprak namens de leden haar dank uit voor de betoonde loyaliteit in de afgelopen moeilijke periode waarin ook een aantal sponsoren kwam te verkeren. De kantine zat inmiddels mooi vol. De verhouding man-vrouw was ongeveer 1 op 10.

Vervolgens gaf ze het woord aan de eregast van vanavond, de gelouterde scheidsrechter Bas Nijhuis. Als een wervelwind nam hij de enthousiaste toehoorders met veel grappen en grollen mee in het wel en wee van de scheidsrechterswereld. En zo leerden we onder meer dat Ronaldo in het veld toch best een aardige gast blijkt te zijn, tussen het haren kammen door, en Götze een eersteklas zeurpiet (Meckerfritz), evenals Luuk de Jong. Na een dik uur was Bas door zijn verhaal heen en bleven de toehoorders vermoeid achter. Een prima performance, zo luidde de breed gedragen mening van de sponsoren waaronder veel jonge ZZP-ers. Doreen zwaaide de loftrompet over de Tukker en naast een paar Rooise klompen ontving hij tot zijn grote vreugde een ‘boerderijpakket op maat’ voor zijn dieren; appels, wortels, brood, hooi. Zoals bekend runt Nijhuis thuis een boerderij met wat klein loslopend grut. Doreen kende alle namen van de geiten, de kippen en de haan. Het is niet bekend of Bas Nijhuis ook de namen kent van alle varkens van Doreen. Een aantal spelers van Nijnsel 1 was actief in de bediening en zij liepen keurig hun diagonalen. Nu nog op de zondagen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding