Jip van Aarle,
Jip van Aarle,

Medailleregen voor Dioscuri tijdens Breda Cup

Sport Sport

Sint-Oedenrode / Breda - Op zondag 6 maart kwamen 12 Dioscuri-turnsters in actie tijdens de Breda Cup. In wedstrijd 1 was het op baan 1 de beurt aan Lisa Verhoeven en Lieve Evers, beiden Pupil 1 niveau 4. Lisa liet een mooie vloeroefening op muziek zien en genoot daar zichtbaar van. Lieve kwam op brug goed uit de verf. Ze behaalde een score die goed was voor de 4e plaats op dat toestel. In baan 2 nam Elize van Kuik, Jeugd div. 4, het op tegen turnsters uit Amstelveen. Op maar liefst drie toestellen wist Elize een medaille te behalen: brons op brug, brons op balk en goud op vloer! Een hele knappe prestatie van Elize, die pas sinds dit jaar in de 4e divisie uitkomt.

In de tweede wedstrijd kwamen Laura Welte, Sylvie van den Oever, Nina van den Brand, Mairy van der Zanden en Roos van Hoof, allen Pupillen 3 niveau 4, in actie. Voor Mairy weer haar eerste wedstrijd na een tijdelijke turnstop. Ze liet op sprong en brug direct weer zien goed mee te kunnen met de rest. Op sprong was het Laura die er met de gouden medaille vandoor ging. Gevolgd door Sylvie die het zilver kreeg omgehangen. Ook op brug wist Sylvie het podium te behalen. Haar brugscore was goed voor brons. Op balk sleepte Sylvie wederom een medaille in de wacht: zilver. Brons was er voor Nina. Roos kwam een tiende van een punt tekort voor een medaille op balk. Zij wist echter op vloer overtuigend goud te winnen. Ook de rest van het podium was voor Dioscuri op dat toestel. Sylvie won zilver en Nina én Laura brons.

Tijdens de derde wedstrijd mochten Femke van Rooij, Esmee van Kuik en Evi Dekker (Pupillen 2 niveau 4) aantreden. Femke turnde met name op vloer en balk heel sterk, maar moest helaas op beide toestellen genoegen nemen met een 4e plaats. Esmee wist op brug de bronzen medaille in de wacht te slepen en Evi deed dat op het onderdeel sprong. In de vierde en tevens laatste wedstrijd was het de beurt aan Jip van Aarle, Junior div. 3. Jip moest het opnemen tegen de turnsters uit Amstelveen en Wateringen. Met name op sprong wist Jip zich goed staande te houden tussen de concurrentie en wist ze zelfs heel knap de 3e score neer te zetten. Brons dus voor Jip. En daarmee kwam de teller op 15 medailles. Gefeliciteerd allemaal!