Afbeelding

Voorwedstrijden met medailles voor Dioscuri

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Zaterdag 19 februari mocht Karlijn (Jeugd divisie 3) zich opmaken voor de meerkamp. Op alle vier de toestellen turnde ze strak en stabiel. Met onder andere een keurig boogje op balk en een radslag salto af van de balk zonder ook maar enige wankeling of stapje, en een prachtige vloeroefening met een mooie gymnastische serie en sterke arabier flikflak streksalto, wist Karlijn knap het goud binnen te slepen! Op de baan naast haar turnde haar oud clubgenootje Naomi ook knap naar de 1e plaats. Dames, gefeliciteerd.

Zondag 20 februari was het de beurt aan de twee middenbouwteams (niveau 4). Team 1 bestaande uit Esmée, Evi, Feline, Femke, Lisa en Lieve turnde een goede wedstrijd. Voor sommige meiden uit dit team hun allereerste ‘grote’ KNGU-wedstrijd. Spannend dus. Esmée en Femke blonken op alle toestellen uit en noteerden diverse nr. 1 en nr. 2 toestelscores. Esmée was de beste van de wedstrijd op brug én vloer, en Femke op sprong. Feline en Lieve lieten hele mooie brugoefeningen zien en Lisa een keurige overslag op vloer. Evi vloog over de pegasus heen met haar overslag en half in en wist op dat toestel knap de 2e score te behalen. Per team telden de beste drie scores. Voor het Dioscuri1-team resulteerde alle prestaties in een knappe 2e plaats. Zilver dus voor team1.
Team 2 bestaande uit Roos, Sylvie, Kaat, Laura en Nina turnde ook een erg goede wedstrijd. Nina blonk uit op brug, waar zij met een goed door geturnde oefening en een geslaagde zolendraai de beste score van het deelnemersveld liet noteren. Ook Kaat overtrof zichzelf op brug door vanuit de eerste zwaai een kip te turnen aan de hoge ligger. Kaat wist verder op zowel balk als sprong de beste toestelscores te behalen. Roos turnde een super stabiele balkoefening die goed was voor de 2e score. Sylvie droeg haar steentje bij aan het teamtotaal met een keurige balk- en vloeroefening en Laura deed dat met twee mooie sprongen over de pegasus. Van de vijf scores telden de beste drie per toestel. Als team wisten ze overtuigend de wedstrijd te winnen. Goud dus voor team 2.
Als laatste was het op zondag de beurt aan Bente en Birgit (Senior divisie 5). Beiden begonnen sterk op balk. Op vloer liet Bente een mooie Arabier flikflak spreidhoeksprong zien. Birgit turnde een goed door geturnde brugoefening met een mooie salto af. Birgit eindigde op de elfde plek en Bente op plek 14. Een mooi wedstrijdweekend dus voor Dioscuri.