Luchtfoto van Rhode.
Luchtfoto van Rhode. Foto: Henri van Hoorn

Rhode gaat op zoek naar nieuwe trainer

Sport Sport

Sint-Oedenrode - De samenwerking tussen Rhode en zijn trainer van het eerste elftal Hans Lathouwers wordt na dit seizoen beëindigd.

Dan heeft Lathouwers twee seizoenen als hoofdtrainer van Rhode gefunctioneerd. Dat waren de jaren waarin de coronapandemie grote impact had, ook op het verloop van de competities. Niettemin vindt Rhode het goed om het nieuwe seizoen met een andere hoofdtrainer te gaan starten. Hans: “Ik vind het jammer dat ik geen normaal seizoen heb kunnen draaien bij Rhode; Ik had dat graag wel gedaan. Maar ik wil het lopende seizoen goed afsluiten. We gaan er alles aan doen om in de eerste klasse te blijven en ik wil graag ook jonge aanwas een kans gaan geven in het eerste elftal.”

Rhode-voorzitter Ad van Acht geeft aan dat eind 2021 een grondige evaluatie heeft plaatsgevonden vanuit de technische commissie. “Die leverde op dat het voor Rhode wenselijk is om volgend seizoen met een nieuwe hoofdtrainer aan de slag te gaan. De samenwerking met Hans is altijd prima geweest en dat zal ook zo blijven gedurende de rest van het seizoen, daar hebben wij alle vertrouwen in. Wij zijn Hans dankbaar voor zijn inzet en gedrevenheid om het lopende seizoen zo goed mogelijk af te sluiten.”