Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Team Meierij zet acties door voor Alpe d’Huzes

Sport Sport

Sint-Oedenrode – Ze geven niet op en dat past precies bij de instelling om een berg als Alpe d’Huez te kunnen beklimmen. Toch zou het best logisch zijn als je na twee annuleringen van het evenement er voor kiest om de berg te laten voor wat het is. Dat geldt niet voor Team Meierij. De heren en dames hopen dat het gezegde ‘driemaal scheepsrecht’ dit jaar van toepassing is en daarom zetten ze de acties door om geld op te halen voor het KWF.

Want dat is zoals bekend het doel waar het om draait. Team Meierij gaat aan de slag met beslag, oliebollenbeslag. Iedereen die wil kan bestellen en weet dat iedere cent een goed doel dient. De komende maanden zullen ze nog vaker voorbij komen en ondertussen blijven ze gewoon trainen om klaar te zijn voor het beslissende weekend in juni.

Jullie trainen al twee jaar en twee keer is het al afgelast. Zijn er mensen afgehaakt?
“Nee, we zijn nog compleet. We zijn gestart met negen personen en die doen allemaal nog gewoon mee.”

Zijn jullie altijd blijven trainen voor het doel?
“Dat is verschillend. Een aantal teamleden fietst wekelijks, anderen hebben het trainen (tijdelijk) even op een lager pitje gezet, maar de trainingen zijn wel weer hervat.”

Kun je nog een keer jullie gezamenlijke doel omschrijven?
“Op 2 juni 2022 gaan we met ons team de Alpe d’Huez beklimmen voor het KWF. Wij gaan onze bijdrage leveren door mee te doen en een mooi bedrag in te zamelen voor onderzoek, medicijnen en nieuwe behandelmethoden tegen kanker.”

Komen er nog acties aan de komende maanden?
“We gaan oliebollen bakken en verkopen op 31 december a.s. De bestelling hiervoor kan worden doorgegeven via teammeierij@gmail.com uiterlijk 28 december a.s. Daarnaast hebben we ook een worstenbroodjesactie (mede mogelijk gemaakt door Bakkerij Bekkers). Men kan voor de worstenbroodjes (10 voor €15,-) voor kerst nog bestellen tot en met 20 december a.s. via worstenbroodjes2020@gmail.com. De worstenbroodjes kunnen worden opgehaald op 24 december bij een van de teamleden.”

Willen jullie verder nog wat kwijt?
“We hopen dat Alpe d’Huzes in 2022 door kan gaan. Derde keer scheepsrecht! We vinden het belangrijk dat onderzoek naar kanker en betere behandeling door kan gaan. Opgeven is geen optie!”