Afbeelding

OLAT wandeltocht vanuit Boskant

De Grote Rooise Sponsorloop Sport

Boskant - Zondag 12 december wandelt Olat de laatste winterserietocht van het jaar 2021. De start is vanuit een voor OLAT zeer bekend startadres: De Vriendschap in Boskant.

De wandeling leidt de wandelaars in noordwestelijke richting: door De Scheeken, komen ze in Liempde en het historische buurtschapje Kasteren. Vooral de oude Duiventoren uit 1661 en de herenboerderij Het Groot Duijfhuis spreken tot de verbeelding. Daarna richting de oude spoorlijn ‘het Duits lijntje’, de spoorlijn tussen Boxtel en Wesel. De langere afstanden komen door het bijzondere natuurgebied De Geelders. De wandelaars kunnen genieten van de bijzondere sfeer van o.a. omgevallen bomen, totaal begroeid met mos, en ruigte ervaren. De langste afstand wandelt verder over zandpaden, autoluwe wegen, paden langs waterlopen, ’n bruggetje, ’n kapelletje …. en zo Gemonde in. Ze lopen verder door een prachtig Meierijlandschap. Populieren langs de weg, kleine hakhoutbosjes. Het laatste gedeelte gaat over de boomkwekerijen van Van den Berk terug naar Boskant.
Alle afstanden mogen vanaf 08.00 uur starten. Door de verscherpte coronaregels hanteren ze aangepaste starttijden en een aangepaste sluitingstijd. Met een voorinschrijving hoef je helemaal niet in de horeca te komen en kun je gelijk op pad. De ervaren wandelaars kunnen wandelen op de 40, 30 of 20 km. Voor degenen die minder willen wandelen en voor families met kinderen kan men tot uiterlijk 11.00 uur ook starten op de 15 of 10 km. Men moet om 16.15 uur weer terug zijn op de startlocatie. Onderweg heeft OLAT enkele wagen- en caférustposten ingericht. Er hangen pijlen en men krijgt een routebeschrijving mee, waardoor de routes eenvoudig zijn te wandelen. Kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding genieten 50% korting op het inschrijfgeld. Uitgebreide informatie vindt u op www.olat.nl/home.