Afbeelding
Foto:

Attaque eindigt seizoen met knap gelijkspel

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Vlak voor het ingaan van de avondlockdown konden alle Attaque-teams nog net hun laatste wedstrijd van het seizoen spelen. De resultaten van de tiende speelronde waren allemaal positief.

Attaque 1 had nog kleine degradatiezorgen, plek vier was immers nog niet geheel veilig gesteld. Het vaandelteam kreeg Veldhoven 5, de toekomstige kampioen, op bezoek. De bezoekers hadden nog drie punten nodig om helemaal zeker te zijn van het kampioenschap. Toch duurde het nog even voordat dit bewerkstelligd werd. De Veldhovenaren namen een 0-2 voorsprong, maar daarna deden de Rooienaren wat terug: Stefan Kerk haalde de nul van het bord en met het dubbelspel werd het tweede Rooise punt binnengesleept. Daarna kon de champagne wel ontkurkt worden: Leon Huijberts leek te stunten tegen de Veldhovense kopman, maar op twee punten van de streep leek de tegenstander niet meer te kunnen missen. Het gevolg was een Veldhovens kampioenschap. Ondertussen kreeg Attaque het idee dat de tweede plek nog een serieuze mogelijkheid was. Niels Braams bracht de stand naar 3-3. Daarna ging het gelijk op in De Kienehoef. Veldhoven kwam op 3-4, Leon bracht de stand daarna weer op 4-4. Nadat Stefan zijn laatste partij verloor was een seizoensafsluitende overwinning niet meer mogelijk, maar een gelijkspel tegen de zojuist gekroonde kampioenen zou zeker niet verkeerd zijn. Het was aan Niels om dat vijfde punt te pakken. Na een moeizame eerste game ging het draaien bij Niels en na een aantal nagelbijters van games wist hij de partij in vier games te beslissen. Eindstand: 5-5, waarmee Attaque het seizoen als nummer drie eindigt, slechts een punt achter nummer twee ATTC ’77 2.

Voor Attaque 2 stonden er alleen nog maar ereplaatsen op het spel. De Rooienaren bezetten voor de laatste ontmoeting met hekkensluiter ATTC ’77 4 de derde plek en wilden die ook graag behouden. Gedurende de avond bleek dat geen probleem te zijn. Nick van Galen gunde zijn eerste tegenstander een handjevol punten en ook Henry van Casteren en Job van Galen wonnen overtuigend hun eerste pot. Het ging vervolgens hard. Het dubbel werd gewonnen in vier games, net als de tweede enkelpartij van Henry. Nick deed er vervolgens nog een schepje bovenop en gunde zijn tegenstander geen enkele game. Job had het daarna een stuk moeilijk en na een 2-0 achterstand leek ATTC’77 haar eerste punt te pakken. Job dacht daar echter anders over en ging voor een succesvolle comeback, waardoor de stand al 7-0 was. Henry maakte daar met weinig moeite 8-0 van. Wederom had Job daarna een lastige partij, al trok hij deze keer aan het kortste eind. Zo was het eerste punt voor de mannen uit Aarle-Rixtel een feit. Nick mocht als kopman het seizoen afronden en deed dat, met enig mokken, door te winnen. Eindstand 9-1. Attaque 2 eindigt het seizoen op plek drie, een prima resultaat. Volgend seizoen zal promotie de doelstelling zijn.

Attaque 3 had plek twee al nagenoeg punten. Een paar punten tegen hekkensluiter Tios ’51 7 is voldoende om een promotiewedstrijd (Onder voorbehoud) af te dwingen. De start was in ieder geval goed. Cliff- en Iroy van Driel gaven allebei slechts een game toe en zorgden voor de eerste twee punten. Bram Marinus lukte dat verrassend genoeg niet. Cliff en Iroy dubbelden vervolgens het derde Rooise punt binnen. De gebroeders Van Driel hadden de smaak te pakken en trokken de stand van 3-1 naar 5-1. Bij Bram daarentegen, liep het niet echt. Toch sleepte hij op het tandvlees het zesde Attaque-punt binnen. Iroy kon een 100%-score behalen, maar verloor net in vijf games. Bram revancheerde zich vervolgens met een 3-0 overwinning. Cliff mocht het seizoen voor Attaque 3 beëindigen en deed dat met verve: een solide overwinning in drie games, waarmee hij deze avond foutloos bleef. Eindstand: 8-2. Een prima overwinning om het seizoen mee af te sluiten en de tweede plek mee veilig te stellen. Of ze nog een kans op promotie krijgen hangt af van de bond.

Uitslagen:
Attaque 1 – Veldhoven 5 5-5
Attaque 2 – ATTC ’77 4 9-1
Attaque 3 – Tios ’51 7 8-2