Berghem Sport – Rhode: 3 - 0

Sint-Oedenrode - In de achtste wedstrijd van het seizoen verloor Rhode|Van Stiphout Bouw voor de zevende keer achtereen in een wedstrijd waarin de doelpunten op een te gemakkelijke manier werden weg gegeven.

In Berghem stuurde Berghem Sport, op het mooie sportcomplex “De Koppelsteeg”, Rhode met 0 punten terug naar Sint-Oedenrode. Rhode speelde al vroeg voor Sinterklaas tegen Berghem Sport, want alle drie de doelpunten waren cadeautjes die met beide handen (voeten) werden aangepakt. Rhode begon veel te slap aan de wedstrijd. Reeds in de eerste minuut was er een dot van een kans voor Berghem Sport die nog werd gemist, maar in de tweede minuut was het wel raak. Slordig uitverdedigen van Rhode werd genadeloos afgestraft. Rhode herpakte zich vrij snel en was in het vervolg van de eerste helft een gelijkwaardige tegenstander. In de zesde minuut kon Simon van de Wetering alleen op doel af, helaas miste hij deze grote kans. In de vierentwintigste minuut knalde Joep van de Mortel net langs het doel. Wel scoorde Rhode kort hierna tweemaal, maar beide keren was het nipt buitenspel.
Met de ruststand van 1–0 was er nog volop geloof in een goede afloop, gebaseerd op het spel vanaf de vijfentwintigste minuut. Al vlug in de tweede helft was die hoop op een goed resultaat vervlogen. Opnieuw werd een persoonlijke fout in de zesenveertigste minuut genadeloos afgestraft. Hierdoor ging Berghem Sport gemakkelijker voetballen en moest Rhode knokken voor de spaarzame kansen. In de drieënzestigste minuut kopte Geert Oerlemans bijna, uit een corner, de aansluitingstreffer binnen en even later redde de Berghem Sport keeper knap de kopbal van Kyron Brus. Tussendoor moest ook Rhode doelman Paul van Heesch enkele reddingen verrichten. Toen in de negenenzeventigste minuut een Rhode-verdediger de bal in de voeten speelde van een Berghem Sport-aanvaller werd de 3–0 gescoord. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en verloor Rhode een wedstrijd waarin zeker meer in had gezeten.
In principe zou Rhode a.s. donderdag de eerder afgelaste tegen FC Eindhoven moeten inhalen en zondag zou dan NEC op bezoek komen. Maar de kans is klein dat dit door kan gaan. Vanaf 28 november mag er na 17:00 uur niet meer gesport of getraind mag worden, en de KNVB heeft al aangegeven dat er dan ook in het weekend niet gespeeld zal worden. Bij de Tweede Kamer wordt door de KNVB nog een verzoek ingediend om deze maatregel terug te laten draaien, maar de kans hierop lijkt erg klein. Dus waarschijnlijk krijgen we al vroeg een lange winterstop.