Afbeelding
Foto:

Lijfsbehoud zo goed als zeker voor winnend Attaque

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Het einde van de NTTB-najaarscompetitie 2021 is in zicht. Voor TTV Attaque stond de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. Deze werd met verve gewonnen door de Rooienaren.

Tegenstander Renata 3 was de directe concurrent in de strijd om direct lijfsbehoud in de derde klasse. Een grote overwinning zou genoeg moeten zijn om de Eindhovenaren op veilige afstand te houden. Daarvoor moest wel afgerekend worden tegen drie tegenstander met een hoop ervaring. Het begin van de avond leek nog weinig hoopvol te zijn: Stefan Kerk verloor de eerste partij van de avond in drie games. Dirk Kastelijn had zijn handen vol aan zijn opponent, maar trok met 14-12 de vijfde en beslissende game naar zich toe. Burt van Geffen verloor daarna weer in drie games. Een vroege achterstand en twee kansloze nederlagen brachten enige kopzorgen bij de Rooise ploeg. Dirk en Burt wonnen daarna het dubbelspel, waardoor de stand weer gelijk was. Stefan overkwam vervolgens vijftig jaar extra tafeltenniservaring, waardoor de eerste Attaque-voorsprong er kwam. Burt breidde na een spannende pot de voorsprong uit en Dirk won bracht na een eveneens spannende partij de stand op 2-5. Het was aan Attaque om de genadeklap uit te delen. Dat deed de ploeg ook. Burt won zijn laatste partij in drie games. Stefan leek vervolgens nog een extra versnelling te hebben gevonden en won in drie games van een op papier sterkere tegenstander. Dirk mocht de avond afsluiten en maakte er wederom een vijfsetter van. Ook deze keer trok hij aan het langste eind. Er was veel opluchting bij Attaque. Met deze 2-8 overwinning heeft de ploeg nu alles zelf in de hand in de strijd om lijfsbehoud. Het verschil met Renata bedraagt nu 13 punten. De Eindhovenaren moeten nog wel een wedstrijd extra spelen, maar de kans dat ze nog over Attaque heen gaan is ontzettend klein. Tegelijkertijd is er nog een minuscule kans voor de Rooise tafeltennissers om tweede te worden, al wordt daar niet op gerekend.

Attaque 2 is ook nog altijd niet zeker van lijfsbehoud, ondanks dat de ploeg een prima seizoen draait. Vorige week werd er gewonnen van de nummer twee. Nu mochten de heren op bezoek bij de koploper, TTV Maashorst 2. Nick van Galen opende wederom het bal en ook deze keer won hij zijn eerste partij. Henry van Casteren en Job van Galen hadden het lastig in hun eerste partijen, waardoor de Udenaren de voorsprong overnamen. Attaque 2 was niet onder de indruk. Het dubbel werd eenvoudig gewonnen, Nick heroverde de voorsprong en Job bracht de stand op 2-4. Een wederom verrassende overwinning leek in het verschiet, maar Maashorst dacht daar anders over. Twee partijen later was de stand weer gelijk, 4-4. Toen was daar weer Nick, die met opnieuw een eenvoudige zege en 100%-score het vijfde Rooise punt pakte. Daar bleef het ook bij. De Rooienaren zullen tevreden zijn met dit gelijkspel tegen de koploper. Het verschil met de ploegen onder hun is ongeveer gelijk gebleven. Toch is er geen paniek: hekkensluiter ATTC ’77 4 komt volgende week op bezoek en verwacht wordt dat hier voldoende punten gehaald zullen worden.

Attaque 3 is nagenoeg zeker van een promotiewedstrijd, maar zelfs het kampioenschap was na de achtste speelronde een mogelijkheid. Dan moest er wel een goed resultaat behaald worden tegen koploper ATTC ’77 5. Het verschil met de tegenstanders uit Aarle-Rixtel bedroeg voor de ontmoeting zeven punten, wat in deze fase van het seizoen een behoorlijke voorsprong is. Dat de Rooise mannen gemotiveerd waren, was in het begin duidelijk: Robert Wielink en Bram Marinus pakten beiden een sterke overwinning. Iroy van Driel kon dit jammer genoeg niet doen. Het dubbelspel leek een belangrijk punt te worden. Dat punt ging echter op het nippertje de verkeerde kant op. Attaque 3 was niet van slag en breidde met wederom overwinningen van Robert en Bram de stand uit naar 2-4. Het leek erop dat Attaque punten ging inlopen in de strijd om plek 1, zeker nadat een derde overwinning van Bram de stand op 3-5 bracht. Het eindschot was echter voor ATTC ’77, dat de laatste twee partijen won en zo de schade herstelde. Met het 5-5 gelijkspel wordt een kampioenschap nagenoeg onhaalbaar, maar de mannen kunnen tevreden zijn met hun progressie dit seizoen.