KV Rooi verliest lastige pot

Sint-Oedenrode - Zondag 21 november stond voor KV Rooi de tweede zaalwedstrijd op het programma tegen Be Quick uit Nuland. Be Quick deed vorige week goede zaken tegen ODC door tot aan de rust de 0 te houden. Een voorbode voor een lastige pot. Daarnaast zijn er nog steeds een aantal dames van het eerste die kampen met blessures, waardoor het passen en meten blijft.

Het eerste doelpunt was voor Be Quick. Zij wisten binnen een tijdsbestek van 15 minuten uit te lopen naar 5-1. Rooi begon beter in haar eigen spel te komen en wist zichzelf te herorganiseren waarna ze de aansluiting konden maken tot 5-4. Hierna wist Be Quick weer uit te lopen naar 10-5. Rooi wist net voor rust de stand op 11-7 te zetten. Niet slecht voor de eerste helft en in de rust werd dan ook besproken om vooral zo door te gaan en de aansluiting te behouden. Eroverheen gaan zou een lastige taak worden, maar het optimisme bleef in de ploeg.
Na rust startte KV Rooi goed. Be Quick begon anders te verdedigen, maar Rooi wist zich hier aardig onderuit te spelen. Dit resulteerde in een mooie pass waaruit Britt van de Laar wist te scoren: 11-8. Hierna volgde een fase waarbij er om en om gescoord werd door beide ploegen. Tot de 14-11 wist Rooi bij te benen maar het was Be Quick die als meer ervaren ploeg de overhand nam en uitliep. De laatste fase van de wedstrijd was dan ook voor hen waardoor het desondanks toch een vertekende uitslag is geworden. Terecht verloren, maar over de gehele wedstrijd is er goed spel vertoond. Hierdoor kan Rooi met een positief gevoel verder in de competitie!
De eerstvolgende wedstrijd staat dan ook al eerder gepland dan normaal. Doordat er dit jaar met 10 ploegen in de topklasse wordt gespeeld, zijn er te weinig wedstrijdweekenden om alle wedstrijden plaats te laten vinden. De eerst volgende wedstrijd vindt daarom aanstaande woensdag plaats om 20:45u. tegen Prinses Irene in De Streepen. Helaas nog steeds zonder publiek.