Summer van den Hurk
Summer van den Hurk

Van den Hurk behaalt finale op Internationaal turntoernooi

Sport Sport

Sint-Oedenrode / Combs La Ville - Summer van den Hurk uit Sint-Oedenrode, van Topturnen Zuid Den Bosch, mocht afgelopen zaterdag deelnemen aan het sterk bezette internationaal turntoernooi in Combs La Ville (Fr).

Ze turnde in een sterk veld met 45 deelnemers uit 11 verschillende landen waaronder turnland Roemenië dat met drie teams deelnam. Ook Jong Oranje deed met twee teams mee naast het team van Summer. Op brug turnde ze een strakke oefening en werd ze beloond met een 10.950. Op balk moest ze helaas het toestel verlaten bij flik flak loopsalto wat haar 1 punt aftrek kostte. Ze haalde hierop nog een 10.000. Op vloer turnde ze een hoge dubbele salto, dubbele schroef en overslag schroef als series en een mooie nieuwe oefening wat haar 11.867 opleverde en een 11de plek op dit toestel. Summer eindigde sterk op sprong. Op sprong begon ze met een mooie, hoog uitgevoerde Yourchenko schroef wat haar 13.333 opleverden. Summer wist zich met deze sprong als zesde te plaatsen voor de toestelfinales op zondag. De Rooise turnster behaalde een knappe 23ste plaats in de allround finale (tweede turnster van de negen Nederlandse deelneemsters) en met het gecombineerde team een knappe zevende plaats (beste Nederlandse team van de drie).

Op zondag 21 november turnde Summer de toestelfinale sprong. Met haar eerste sprong behaalde ze een knappe 13.567, samen met haar tweede sprong kwam ze 0,2 te kort voor een podiumplaats. Helaas is door corona het internationale toernooi van volgende week in België afgelast.