Geert Jan van den Heuvel.
Geert Jan van den Heuvel. Foto:

Geert-Jan vd Heuvel pakt 6e periodetitel Catan

Sport Sport

Het was de laatste avond vóór de zoveelste lockdown en dus mochten ze van het kabinet nog éénmaal in het café de finalerondes spelen voor het periodekampioenschap. En dat hebben ze gevierd afgelopen vrijdagavond.

De catan-speelsters Renée Sabel uit Reusel en Marieke vd Vleuten uit Sint-Oedenrode wisten hun halve finalewedstrijden te winnen op klein speelbord, waarna het grote bord voor de finale weer van stal kon worden gehaald. Nou ja ‘van stal’, zeg maar ‘van zolder’ want dáár boven café Oud Rooij werd het enorme bord uitgelegd.
De zes verliezende halve finalisten treurden niet, want gingen onderling tegen elkaar spelen voor de bekerstrijd. Daarin sloeg huidig Catan-kampioen Diana Berkvens een gaatje met de concurrentie door te winnen. Ondertussen werden door de vier finalisten in de strijd om de periodetitel over oktober 2021 de eerste huisjes geplaatst. En de kansen leken bij de start gelijk, want elke speler had de huisjes netjes verdeeld over alle grondstoffen. Twan vd Meerakker uit Zijtaart sloeg echter zijn eerste slag door een belangrijke route van v.d. Vleuten te onderbreken. Het wilde bij hem verder niet vlotten op het bord want hij stond qua punten continue laatste. Maar dat is bij Twan vaak schijn, want een goed oplettende tegenstander kent inmiddels zijn handelsmerk: toeslaan in de eindfase. En jawel, hij had inmiddels al de riddermacht verzameld en pakte de langste route. Dat zijn toch vier ‘stiekeme’ punten die tussen al die huisjes en steden minder opvallen op het drukke bord. Dit met hulp van Sabel die de langste route van Geert-Jan vd Heuvel uit Olland wist te blokkeren. Niet dat zij er zelf iets aan had, maar daardoor bleef het spel wel spannend. Ook ditmaal leek de eindfase een prooi te zijn voor de man uit Zijtaart, maar als een duveltje uit een doosje toverde v.d. Heuvel een stad én twee ontwikkelingspunten uit zijn hoge hoed en liet v.d. Meerakker verbijsterend achter.
Door het pakken van de periodetitel heeft Geert-Jan vd Heuvel zijn 6e (!) periodetitel binnen. De jaartitel is hem al echter tweemaal uit de handen geglipt, en hij is nu extra gebrand op revanche in 2022.

De stand om de strijd om de titel:
1. Twan vd Meerakker 6,5 punten
2. Johan Grootswagers 6,0 punten
3. Geert-Jan vd Heuvel 5,0 punten
4. Pim van Dinten 3,0 punten
4. Marieke vd Vleuten 3,0 punten
6. Diana Berkvens 1,5 punt
6. Renée Sabel 1,5 punt
8. Patricia Klokgieters 1,0 punt
8. Roos Flapper 1,0 punt
8. Ed Sabel 1,0 punt
11. Jules van Delden 0,5 punt
11. Bianca Sanders 0,5 punt
11. Renee vd Broek 0,5 punt
Overige spelers 0 punten.
Meer informatie over de Catan Club Meierij is te verkrijgen via Whapsapp. App ‘info’ naar 06-27020844