Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Nijnsel-Unitas’59 achter gesloten deuren

Sport Sport

Nijnsel - De bal rolt nog steeds maar publiek blijft voorlopig verschoond van hoe de bal rolt. Het is een van de vele maatregelen die de overheid het sportleven inmiddels heeft opgelegd en wordt omschreven als een ‘milde lockdown’ die voor de echte supporter wel keihard binnenkomt. Over het mogelijke nut is en wordt dagelijks veel zin en onzin geschreven, dus laten we daar ons hier maar niet aan wagen. Iedereen heeft zijn eigen gelijk, meent ie.

Nijnsel/TVE Reclame Heren 1 speelt aanstaande zondag thuis tegen het Eindhovense Unitas’59 uit Noord-Eindhoven. Met een beetje goede wil zou je het een derby kunnen noemen. De Eindhovenaren blazen een stevig potje mee bovenin maar verloor vorige week thuis toch wel verrassend tegen Reusel Sport, terwijl Nijnsel op haar beurt goed voor de dag kwam in Bladel ofschoon dat geen punten opleverde. Biedt dat perspectief? Laten we het hopen voor de geelblauwe brigade die overloopt van goede wil maar dit nog niet kan omzetten in punten. Bij Bladella kwamen opnieuw twee spelers in de lappenmand terecht en dat is met een pleistertje niet op te lossen.
Nijnsel kan de Kempen dus even achter zich laten en zich thuis focussen op de Eindhovense tegenstander die zich graag zal willen revancheren voor de laatste thuisnederlaag.
Zoals gezegd is er geen publiek toegestaan op Den Eimert, dus zal er mogelijk een app-tsunami ontstaan met tussenstanden. Mensen blijven creatief, zeker in deze omstandigheden.
Volgende week zondag opnieuw naar de Kempen, om precies te zijn naar Hoogeloon om vervolgens de eerste seizoenshelft af te sluiten met twee thuiswedstrijden, te weten tegen Hapert en Wilhelmina Boys.
Tenminste….., als de bal mag blijven rollen en de overheid en/of de KNVB geen andere plannen smeden. En het virus heeft natuurlijk ook nog altijd wat in de pap te brokkelen, zo merken we dagelijks. En waar we met zijn allen mee te maken hebben, ik heb het voor alle zekerheid nog even opgezocht: de Mens wikt, maar God beschikt…..