Start zaalcompetitie KV Rooi

Sint-Oedenrode - Zondag 14 november stond voor KV Rooi de eerste wedstrijd van het zaalseizoen op het programma. In het seizoen 2019/20 promoveerde KV Rooi naar de topklasse maar door de komst van Corona werd er vorig jaar geen zaalcompetitie gespeeld. Gelukkig kan het dit jaar wel doorgaan, helaas wel de eerste wedstrijd zonder publiek.

DDW is de eerste tegenstander die KV Rooi treft. Toevallig was dit ook de tegenstander in het laatste buitenduel, waarin er werd verloren. Niet ver, dus er zijn mogelijkheden om ze te verslaan. KV Rooi begon fel aan de wedstrijd. Door mooie uitgespeelde afstandsschoten stond er al snel een 3-0 voorsprong op het scorebord. De eerste paar minuten wisten de dames dit spel vast te houden, hierdoor volgden nog meer afstand doelpunten. DDW wist wel bij te blijven waardoor KV Rooi telkens maar een kleine voorsprong behouden. Tot de 7-5 kom Rooi de voorsprong behouden. Hierna wist DDW de voorsprong te pakken en te behouden tot de rust. Er werd gerust met een 10-11 tussenstand.
Na rust wist DDW als eerste te scoren waardoor ze een kleine voorsprong pakten. In de tweede helft waren er periodes waarin DDW de sterkere ploeg was en door een goed verzorgde rebound veel kon aanleggen. Ze wisten de kansen ook goed te benutten. Hierdoor liep DDW uit tot 15-18. DDW hield het tempo goed vol en bleef zuiver schieten. Ze wisten de score nog verder uit te bouwen tot 15-20. De rest van de wedstrijd ging het een beetje om en om. KV Rooi wist nog een aantal mooie kansen te creëren, helaas waren het er niet meer genoeg om de voorsprong terug te krijgen. Eindstand 20-28. Ondanks het verlies was het een goede wedstrijd en geeft het een positief gevoel richting de rest van het zaalseizoen.

Volgende week zal de tweede binnenwedstrijd worden gespeeld in Nuland tegen Be-quick. Helaas is er weer geen publiek welkom. Mochten de maatregelen veranderen dan zien we jullie weer graag in de Streepen.