Afbeelding
Foto:

Belangrijke overwinning Attaque na tumultueuze week

Sport Sport

Sint-Oedenrode - In één week is de strijd tegen degradatie in de derde klasse poule L volledig op zijn kop gegooid. TTV Attaque lijkt daar goed van gebruik te hebben gemaakt.

Directe concurrent Stiphout heeft tien punten in mindering gekregen, terwijl nummer drie Renata hard onderuit ging tegen koploper Veldhoven. Waar een potentieel doemscenario op de loer lag, lijkt Attaque na haar ontmoeting afgelopen zaterdag ineens op rozen te zitten. Niels Braams beet tegen Flash 5 het spits af, maar legde het net af tegen zijn concurrent. Leon liet zich meteen gelden met een eenvoudige overwinning. Menno van Os moest vervolgens de voorsprong weer aan de Eindhovenaren laten. Er moest een achterstand omgebogen worden. Dat gebeurde direct met het dubbelspel, dat eenvoudig de Rooise kant opging. De voorsprong werd ook gelijk gepakt na een gewonnen vijfsetter van Niels. Ook Menno won zijn eerste partij van de avond, ook in vijf games. Leon was in goeden doen en liet dat ook zien. Met een knappe overwinning bracht hij de stand in Eindhoven op 2-5. Menno, niet in zijn beste doen, won zijn tweede partij van de avond. Niels bracht vervolgens met een verrassende overwinning de 2-7 op het bord. Het was aan Leon om ook het laatste punt te pakken en om persoonlijk voor het eerst in lange tijd een foutloze middag te hebben. Daar slaagde hij opvallend eenvoudig in. Eindstand: een belangrijke 2-8 overwinning, waardoor de Rooienaren in een week van de vijfde naar de derde plaats klommen.

Attaque 2 doet het dit seizoen goed, maar degradatie is nog altijd een mogelijkheid. Tegenstander vrijdagavond was Never Despair 7, dat de tweede plek bezet. Het leek een lastige avond te worden. Toch kwam Attaque 2 geweldig uit de startblokken. Nick van Galen, Henry van Casteren en Job van Galen gaven gezamenlijk maar een game weg in de eerste drie partijen, waardoor een vroege 0-3 voorsprong werd gepakt. Na de flitsende start ging het duel wat meer gelijk op. Het dubbel ging naar de Bosschenaren na een 12-10 nederlaag in de vijfde game. Nick won vervolgens weer met ruime cijfers. Job moest daarna zijn partij laten aan de tegenstander, maar Henry maakte er 2-5 van. Job kon de overwinning verzegelen, maar kreeg dat nog niet voor elkaar. Toen was Nick weer aan de beurt en wederom won hij met 3-0, waardoor hij deze ontmoeting niet eens een game verloor. Het was aan Henry om het laatste punt binnen te halen, maar die partij ging helaas verloren. Toch mag Attaque 2 tevreden zijn, want het wint met 4-6 van een team dat hoger op de ranglijst staat. Ook heeft het iets meer ademruimte gekregen in de strijd om directe handhaving.

Attaque 3 heeft nog een kleine kans op het kampioenschap, maar een tweede plek lijkt op dit moment realistischer. Om enige kampioensaspiraties levend te houden moest er gewonnen worden van Flash 11. Na het begin van de avond leek dat al een lastig karwei te worden. Cliff van Driel en Iroy van Driel wisten hun eerste partijen niet te winnen. Rick Eisenburger deed dat wel. Het dubbel werd met het tandvlees binnengesleept, waardoor de achterstand weer was weggepoetst. Cliff zorgde zelfs voor een tijdelijke voorsprong. Het werd een avond waar Attaque 3 steeds een voorsprong nam en Flash 11 weer gelijk maakte. Rick wist niet te verrassen. Iroy pakte vervolgens wel de winst. Rick verloor daarna nipt, gevolgd door een ruime overwinning van Cliff. Iroy had nog een kleine kans om een overwinning te bewerkstelligen, maar wist niet te verrassen. Eindstand: een 5-5 gelijkspel, waardoor de achterstand op koploper ATTC ’77 is gegroeid tot 7 punten. De titel lijkt uit zicht te zijn, maar tegelijkertijd is de tweede plaats wel nagenoeg zeker geworden.

Uitslagen:
Flash 5 – Attaque 1 2-8
Never Despair 7 – Attaque 2 4-6
Flash 11 – Attaque 3 5-5