Afbeelding
Foto:

Eerste decennium Jan van Roosmalen Husseltoernooi bij TV Boskant

Sport Sport

Boskant - Na een jaar uitstel werd afgelopen zaterdag 6 november op het tennispark van T.V. Boskant het Jan van Roosmalen Husseltoernooi weer gespeeld. Evenals alle voorgaande jaren kon de organisatie - Jans kinderen Renske en Igo – weer rekenen op een grote opkomst. Verdeeld over drie dagdelen streden 56 deelnemers om de wisseltrofee. Het concept is simpel en meesterlijk tegelijk: Het hele toernooi op één dag spelen, waarbij de deelnemers maar één dagdeel beschikbaar hoeven zijn.

Aan het Husseltoernooi doen dus veel leden mee, maar ook een aantal niet leden komt op deze dag naar Boskant. De oude tennismaten van Jan, de ‘ouw veteranen’, komen trouw elkaar jaar terug om een balletje te slaan. “Bewonderenswaardig,” zegt de organisatie, “want de oudsten zijn inmiddels de 80 al gepasseerd!” Naast deze groep deed dit jaar voor het eerst nog een oude tennismaat van Jan mee. Riens van Raaij tenniste jaarlijks het Kersttoernooi met Jan. Genoemd mag worden dat hij dit zittend in een rolstoel doet. De deelnemers werden afgelopen zaterdag dus verrast met een rolstoeltennisser. Iedereen was positief verrast en hoewel het wel wat aanpassingen in denkwijze op de baan vergde, was iedereen blij met deze aanvulling.
Elke toernooi vraagt natuurlijk om een winnaar. Ook deze tiende editie kwamen er twee winnaars uit de zenuwslopende finales naar voren. Corrie Bouwens en Mario Bullens wisten hun beide finalepartijen te winnen en werden daarmee winnaar van het toernooi. De wisseltrofee gaat naar Corrie omdat zij van hen beiden de meeste games wist te winnen in haar dagdeel. De overige finalisten waren Jeanne v.d. Wijdeven en Paulus v.d. Berk (tweede) en Ine v. Casteren en Huub v.d. Zanden (derde).
De organisatie spreekt van een bijzonder goed verlopen toernooi en kijkt al uit naar volgende jaar. De elfde editie vindt plaats op 5 november. Deze dag is extra bijzonder omdat dit de 80ste verjaardag van Jan zou zijn geweest.