Afbeelding

Pijnlijke nederlaag Attaque tegen concurrent

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Attaque 1 heeft afgelopen zaterdag een vervelende nederlaag geleden tegen Stiphout 4. Waar het Rooise team afstand had kunnen nemen van de concurrenten, werd het door hen ingehaald.

De thuiswedstrijd tegen Stiphout werd met 4-6 verloren, dus er waren enige revanchegevoelens aan het begin van de ontmoeting. Toch begon de middag niet op de gewenste manier: Niels Braams en Leon Huijberts moesten hun eerste pot aan de tegenstander laten. Burt van Geffen. Die dit seizoen voor het eerst in actie komt, wist wel te winnen, waardoor de Rooise mannen in de buurt van hun tegenstanders bleven. Het verloren dubbelspel luidde echter een desastreuse reeks verliespartijen in. De achterstand liep op tot 5-1. Er moesten punten gepakt worden om de rest van het seizoen niet achter de feiten aan te moeten lopen. Gelukkig deden Leon en Burt precies dat. 5-1 werd 5-3, en met een beetje geluk kon er nog gelijkgespeeld worden. Niels speelde een spannende vijfsetter, maar kreeg de wedstrijd niet over de streep. Ook Leon speelde een vijfsetter, maar desondanks een aantal matchpoints, kon ook hij een belangrijk punt niet binnenhalen. Eindstand, een 7-3 nederlaag voor de Rooise mannen, waardoor het team zakt naar de vijfde plek.

Attaque 2 kwam vrijdagavond in actie tegen Taverbo 6, ook een directe concurrent. De seizoenouverture, tegen deze tegenstanders, werd met 6-4 gewonnen. Met gezonde moed werd er dus aan de wedstrijd in Boxtel begonnen. Die goede moed werd beter nadat Bram van Galen de eerste partij makkelijk won. Job van Galen kon hier geen vervolg aan geven. Nick van Galen ging daarna door met waar hij het hele seizoen al mee bezig is, namelijk winnen. Nadat ook het dubbelspel gewonnen werd, leek het een productieve avond te gaan worden. Bram kon zijn tweede wedstrijd niet winnen, maar daarna liepen de Rooise broers uit: Nick, Job en daarna weer Nick wonnen en brachten de stand op 2-6. Toch kwam er op het einde van de avond wat zand in de motor. De Boxtelse tegenstanders pakten de laatste twee punten, allebei in nipte vijfsetters. De eindstand kwam hierdoor op een 4-6 overwinning van de broers Van Galen. Het team bezet nu de derde plek in de stand, al zijn er nog geen garanties op lijfsbehoud.

Attaque 3 beleeft vooralsnog een prima seizoen, maar een uitglijder kan de hele uitgangspositie van het team omgooien. Ook Attaque 3 trad in Boxtel aan, tegen ook een directe concurrent, Taverbo 8. Van een potentiële uitglijder was al snel geen sprake meer. De tegenstander trad met maar twee man aan, waardoor de eerste drie punten al binnen waren. Al snel werd duidelijk dat deze wedstrijd veel Rooise punten ging opleveren. Cliff van Driel en Robert Wielink wonnen allebei relatief eenvoudig hun eerste pot. Daarna werd ook het dubbelspel gewonnen, waardoor het binnen ongeveer een uur al 0-6 voor de Rooienaren stond. Cliff bracht met zijn tweede overwinning Attaque 3 op 0-7. Bram Marinus werd vervolgens verrassend verslagen, waardoor het eerste Boxtelse punt op het bord kwam. Daar bleef het ook bij: Bram herstelde zich in zijn tweede partij en Robert bleef foutloos deze speelronde. Het gevolg was een duidelijk 1-9 overwinning voor Attaque 3, waardoor het team stevig de derde plek bezet en ineens weer een gooi zou kunnen doen richting het kampioenschap.

Wil jij ook een keer komen tafeltennissen? Kom op maandagavond 20u een keer langs of check onze Facebo