Opnieuw nederlaag voor Rhode

Sint-Oedenrode - Onder opnieuw ideale omstandigheden trapten Rhode en Erp af in deze Meierijstad-derby en opnieuw moest Rhode het onderspit delven tegen een betere tegenstander. Niet dat Erp de sterren van de hemel voetbalde, maar Rhode kon eenvoudig weg de tegenstander nauwelijks in moeilijkheden brengen.

Erp begon fanatieker aan de wedstrijd dan Rhode en creëerde in het beging ook enkele reële scoringskansen. In de zeventiende en vijfentwintigste minuut was Erp dicht bij een voorsprong, maar doelman Paul van Heesch kon zijn doel nog schoon houden. Rhode knokte zich terug in de wedstrijd en even was de wedstrijd redelijk in balans. In de drieëndertigste minuut kreeg Rhode via Mark van der Zanden zelfs een scoringskans. Erp bleef wel de gevaarlijkst ploeg en een doelpunt kon niet uitblijven. In de negenendertigste minuut schoot Joep Offermans Erp naar een verdiende voorsprong.

In de tweede helft kregen de toeschouwers eenzelfde spelbeeld te zien: een dominanter Erp tegen een strijdend Rhode. In de tweeënzestigste minuut viel via een vrij trap, die fraai werd ingekopt door Koen van Deurzen, de 0 – 2. Hiermee zakte het geloof in een goede afloop bij Rhode weg waardoor Erp nog makkelijker kon gaan voetballen. Het was in feite een logisch gevolg dat Erp de voorspong nog zou vergroten. In de zesenzestigste minuut via Emiel van der Sanden, in de tweeënzeventigste minuut via Yoeri Vissers en in de negentigste minuut via Knud van de Heuvel vielen uiteindelijk de doelpunten voor Erp. Tussendoor scoorde Kyron Brus in de zevenenzeventigste minuut voor Rhode de eretreffer. Dit was overigens een afronding van een fraaie aanval. De sportieve wedstrijd stond onder leiding van de goed fluitende Zeeuwse scheidsrechter Robin Koster uit Breskens die na afloop zijn 200 kilometer lange thuisreis moest rijden.