Boskant laat zich kaas van het brood eten

Boskant startte de thuiswedstrijd tegen DOSL met overtuiging. Het eerste halfuur kwamen de bezoekers nauwelijks aan de bal.

In de 35e minuut kreeg Rens van de Wijdeven, na goed breed leggen van Brett Veldkamp een uitstekende mogelijkheid om de score te openen, maar z’n schuiver miste de power om doelman Verstappen echt onder druk te zetten. En het overwicht leverde dus niet op wat je als team zou verlangen: doelpunten! Langzaam maar zeker kwam het bezoekende DOSL wat meer in de wedstrijd, overigens zonder voor gevaarlijke situaties voor het Boskant doel te zorgen.

Hoe naders verliep het na de theepauze… DOSL maakte het de thuisclub meteen lastig en kreeg in de 48e minuut al een goede mogelijkheid op een voorsprong. De inzet van Ralp Geelen verdween echter via de paal over de achterlijn. Boskant was geen schim meer van de ploeg in de eerste helft. Veel onzuivere passes en (te) weinig energie om bij balverlies snel te corrigeren. In de 56e minuut had de thuisclub geluk dat de inzet van Rick van Hoof via onderkant lat uit het doelgebied caramboleerde. Wat je kon verwachten gebeurde zes minuten later. Balverlies leidde tot een snelle aanval van de bezoekers waaruit Maikel Steeghs de 0-1 binnenschoot. Toch slaagde Boskant er in om snel, al in de 65e minuut, op 1-1 te komen. Goed doorzetten van Mark van der Heijden leverde een (lichte) overtreding op binnen de 16 waarna de bal door scheidsrechter van Doesburg op de stip werd gelegd. Rens tekende voor de pingel. De vreugde aan Boskant zijde was van korte duur want nauwelijks vijf minuten later zorgde slordig balverlies voor het tweede doelpunt van Maikel Steeghs. Van dichtbij gaf hij Boskant doelman Frank Thijssen geen kans. In de resterende speeltijd probeerde Boskant nog wel meer druk te zetten op de verdediging van DOSL. Het leverde enkele spannende momenten op voor het doel van de bezoekers, maar evenzogoed enkele mogelijkheden voor DOSL om de voorsprong te vergroten.