KV Rooi laat punten liggen

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag stond voor KV Rooi de laatste wedstrijd van de eerste helft van de buitencompetitie op het programma. Met een gehavend eerste, waarvan de helft geblesseerd is, is het toch gelukt om met een compleet team richting Hooge Mierde te rijden. Om 15:00u. floot scheidsrechter L. Weeren in en kon de wedstrijd beginnen.

KV Rooi startte goed. De eerste goal was dan ook snel gemaakt. Wel wist DDW hier snel een antwoord op te geven. Dit was het verloop van de gehele eerste helft. Beide ploegen stonden niet optimaal te spelen, er werden veel kansen gemist en onnodige fouten gemaakt rondom de korf. Hieruit werd wel goed geprofiteerd. Van de drie vrije ballen die uitgelokt werden, werden ze er alle drie ingegooid door Kristi van der Zanden. Toch zou het de tweede helft beter moeten wilde KV Rooi de wedstrijd over de streep trekken. Ruststand: 7-5.

Blijkbaar was de peptalk van de coach binnen gekomen bij KV Rooi. De tweede helft werd er meteen een mooie aanval uitgespeeld waaruit Lynn Vervoort de 7-6 binnen gooide. Dit leek het startsein voor een goede tweede helft, maar niets bleek minder waar. De eerste periode van de tweede helft werd KV Rooi finaal omver gelopen. DDW wist uit te lopen naar 12-6. Uiteindelijk, na een paar goede wissels, kon KV Rooi weer de aansluiting vinden. Helaas kwam de overtuiging, die nu wel zichtbaar was, te laat om de overwinning nog over de streep te trekken. Dit resulteerde in een eindstand van 15-11.

Over een paar weken gaat de zaalcompetitie weer van start. Hier mag het eerste voor de eerste keer in de Topklasse uitkomen. De thuiswedstrijden zullen weer in De Streepen gespeeld worden. Hopelijk worden daar weer veel supporters aangetroffen!