Rooi dames 1 wint overtuigend

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag stond er voor het eerst dit seizoen een tegenstander uit het linkerrijtje op het programma. De dames uit Rooi hadden nog wat recht te zetten in Drunen dus de motivatie was hoog op een goede pot neer te zetten.

Het fluitsignaal klonk en de dames van Drunen zetten meteen hoge druk. Rooi dames 1 wist hier prima onderuit te hockeyen waardoor Dieke Gordijn na een mooie versnelling de 0-1 scoorde. Snel hierop volgde de 0-2 door een slag vanaf de rand van de cirkel waarna Lisan van der Pol hem handig in de goal kon tippen. Ook in het tweede kwart zette Drunen dames 1 hoge druk, waardoor Rooi veel kon gaan counteren. Hiervan is goed gebruik gemaakt en nog in het tweede kwart zijn twee kansen goed benut door Floor Aalders. Met een 0-4 voorsprong gingen de dames uit Rooi de rust in.

De tweede helft werd iets lastiger, maar achterin hielden ze het hoofd koel en speelden ze goed onder de druk van Drunen uit. Uiteindelijk na een lange sprint van Lisan van der Pol, waarmee ze nog net de bal van de achterlijn wist te halen, zette Floor Aalders de kers op de taart en scoorde nog de 0-5. Komende zondag heeft Rooi dames 1 vakantie en spelen ze niet. De week daarop staat een thuiswedstrijd tegen Oirschot dames 1 op het programma.