Afbeelding

TTV Attaque na zege weer uit degradatiezone

Sport Sport

Sint-Oedenrode - TTV Attaque 1 stond voorafgaand aan de vijfde speelronde op een niet al te prettige vijfde positie in de competitie. Een goede zege op Flash 5 heeft ervoor gezorgd dat het Rooise team weer een plekje geklommen is.

Het doel van het vaandelteam was om met minstens zes punten Sporthal de Kienehoef weer te verlaten. Leon Huijberts zorgde met zijn eerste overwinning dit seizoen voor een goede start. Stefan Kerk kon dat net niet een vervolg geven. Toch liep Attaque vervolgens uit: Dirk Kastelijn won in drie games, waarna vervolgens ook het dubbel en de tweede partij van Stefan in drie gewonnen werden. Leon had daarna wat meer games nodig, maar ook hij wist wederom een partij te winnen. Dirk bracht vervolgens de stand op 6-1 met ook weer een 3-0 zege. Stefan kon zijn laatste partij van de avond niet winnen. Dirk bleef ook in zijn derde enkelpartij zonder verloren games, waardoor er al zeven punten binnen waren. Leon kon het achtste punt pakken, maar kwam daarvoor net iets tekort. Eindstand was een 7-3 overwinning voor de Rooienaren, waardoor de vierde plek weer overgenomen werd en het gat met Flash weer een stuk comfortabeler is.

Attaque 2 speelde tegen nummer twee Never Despair 7. Er was niet echt sprake van een krachtsverschil en dat werd gedurende de avond duidelijk. Henry van Casteren leek de avond met een overwinning te beginnen, maar zag een goede voorsprong verdwijnen. Nick- en Job van Galen wonnen beiden wel hun openingspartij. Toch kwam Never Despair weer erop en erover. Henry zorgde daarna voor de 3-3. Job leek vervolgens zijn tweede partij van de avond te winnen, maar ook hij verloor op een ongelukkige manier een 2-0 voorsprong door drie games op rij met 12-10 te verliezen. Nick won zijn derde partij van de avond, waardoor het weer 4-4 stond. Een gelijkspel leek een fair resultaat, maar de Bosschenaren dachten daar anders over. Zij pakten de laatste twee partijen en wonnen zo alsnog de ontmoeting met 4-6. Niet het gewenste resultaat voor de Rooise mannen, die ondanks dat toch weer vier belangrijke punten hebben verzameld.

Attaque 3 was na de ruime overwinning in speelronde 3 kanshebber voor promotie. Tegenstanders Flash 11 stond een paar plekken lager, maar het puntenverschil is klein tussen beide ploegen. Dat de Eindhovenaren geen pushovers zijn, werd al snel duidelijk. Na vijf partijen stond het al 1-4. Alleen Cliff van Driel wist een partij te winnen. Robert Wielink wist wel de 2-4 te maken. Toch kwam Flash daarna op 2-5, waardoor een Rooise overwinning niet meer mogelijk was. Attaque deed wel wat het nog wél kon doen, de schade beperken. Rick en Cliff brachten de stand terug tot 4-5. Het laatste woord was aan Robert, die met wat tactische aanpassingen de tegenstander liet wankelen, maar toch tekort kwam. De ontmoeting eindigde in een 4-6 nederlaag voor Attaque 3. Toch is er nog geen man overboord. Het team staat derde met maar een punt achterstand op de nummer twee.