Boskant strijdend ten onder

Boskant - Avesteyn is voor Boskant geen onbekende tegenstander. Ook voor de Coronatijd was het voor Boskant een tegenstander die zich niet zomaar aan de kant liet zetten. Deze keer zou dat niet anders zijn. Na drie gespeelde wedstrijden stond Avesteyn, samen met Acht, met drie gewonnen wedstrijden aan kop. Voor het bezoekende Boskant belangrijk dus om goed voorbereid richting Dinther te vertrekken.

Het werd uiteindelijk ook een wedstrijd met veel inzet van beide zijden. Niet alleen inzet maar bij tijden ook goed voetbal. En eerlijk is eerlijk, de balans sloeg daarbij toch wel lichtelijk door in het voordeel van de thuisclub. De eerste speldenprikken werden door Boskant uitgedeeld. In de 5e minuut was er al een bijna-kans voor Rens van de Wijdeven toen hij een bal onderschepte. Hij wist echter niet van de ruimte te profiteren die er was, zodat er bij Avesteyn toch nog gecorrigeerd kon worden. En de inzet van Stijn van de Biggelaar, in de 11e minuut was te zacht om doelman Glenn Buermans echt zenuwachtig te maken. In de 15e minuut was het de beurt aan de thuisclub. Boskant doelman Frank Thijssen moest vol aan de bak bij een inzet van Dries Heerkens. In de 23e minuut was Avesteyn opnieuw gevaarlijk. Na een voorzet die door Stan de Laat terug in het doelgebied werd gekopt, werd de bal door Dries richting doellijn geschoven, maar Frank wist de bal op de doellijn te stoppen. Spelers van de thuisclub zagen dat anders, maar scheidsrechter Geurtsen was duidelijk: geen doelpunt! Beide teams hadden het qua verdediging goed voor elkaar zodat de theepauze bereikt werd met een 0-0 tussenstand.
In de 2e helft was de thuisclub vooral in het eerste kwartier, de bovenliggende ploeg. In de 51e minuut leidde dat tot een voorsprong voor de thuisclub. Na een scrimmage voor het Boskant doel, na een corner, viel de bal voor de voeten van aanvoerder Tjeu Adank die de bal van dichtbij snoeihard binnenschoot: 1-0!
Boskant moest aan de bak. Dat betekende wel dat er voor de thuisclub meer ruimte kwam, zodat de wedstrijd voor de aanwezigen nog spannender werd! In de 57e minuut was er een eerste kans voor Boskant maar de schuiver die Brett Veldkamp in gedachte had, kon net op tijd door een van de verdedigers worden geblokkeerd. Aan de andere kant was er voor Stan de Laat een goede mogelijkheid, maar deze keer reageerde de Boskant verdediging adequaat. In de rij van mogelijkheden (voor beide teams) was die van Boskant in de 82e minuut de allerbeste. Na een goed teruggelegde bal van Brett was het aan de uitstekende redding van doelman Glenn Buermans te danken dat de snoeiharde schuiver van Rens van de Wijdeven niet tegen de touwen verdween!

Boskant 2 boekte haar tweede overwinning in deze competitie. Na de 5-0 vorige week werd het deze keer, uit bij Schijndel 3, een duidelijke 0-4 overwinning. Vooral het doelpunt van Luuk de Beer, een afstandsschot in de verre kruising, verraste zowel de tegenstander als z’n eigen medespelers.