v.l.n.r.: Doreen v/d Berkmortel, Leon Vorstenbosch en Mathijs van den Broek
v.l.n.r.: Doreen v/d Berkmortel, Leon Vorstenbosch en Mathijs van den Broek

vv Nijnsel verduurzaamt met hulp Rabobank

Sport Sport

Nijnsel - Een van de meest gebezigde begrippen van de afgelopen decennia, duurzaamheid. Het kaarsje dat onze aarde brandende houdt raakt langzaam maar zeker op. Het krijgt teveel zuurstof van ons verspillende mens. Vandaar dat we er inmiddels allemaal van overtuigd zijn dat het anders moet maar zoals zo vaak, we hebben liever dat de ander begint.

Ook bij vv Nijnsel/TVE Reclame staat het begrip duurzaamheid regelmatig op de bestuursagenda. Er wordt echter in tegenstelling tot op veel andere plaatsen niet alleen maar over gesproken maar in harmonie gesmede plannen ook ten uitvoer gebracht. Zo is vrijwel het gehele complex inmiddels voorzien van ledverlichting, zowel buiten als binnen. Sinds vorig jaar is ook het dak van de accommodatie uitgerust met zonnepanelen. Amateurvoetbalclubs komen echter zelden voor in onderzoeken van Panama Papers maar moeten eerder alle zeilen bijzetten om de fragiele touwtjes aan elkaar te knopen. En als je dan toch nog een partner kunt vinden die met je mee wil denken en als je met een goed plan komt je de helpende hand wil bieden….. En dat is de Rabobank! Sinds 1898 er al op uit om klanten en hun omgeving op allerlei gebieden te ondersteunen. Niet door zomaar ergens een zak geld neer te zetten maar ook met meedenken en oplossingen zoeken, elkaar versterken. En dat voelt goed, een bank die zich inzet voor de maatschappij en ook vv Nijnsel klopte niet tevergeefs aan bij de coöperatieve bank, in dit geval Rabobank Hart van De Meierij. Deze verbindende bank heeft Hart voor iedereen in zijn werkgebied.
Vorige week zondag, ook nu weer later dan gepland maar iedereen snapt inmiddels waarom, kwamen twee heren van de bank op uitnodiging naar sportpark Den Eimert: Mathijs van den Broek, Teamlead Financieel Advies Wonen en Leon Vorstenbosch, Specialist Financiële Logistiek. Zij werden door voorzitter Doreen van den Berkmortel namens bestuur en leden in het zonnetje, dat vv Nijnsel inmiddels veel duurzame en goedkope energie oplevert, gezet en in niet mis te verstane woorden overladen met dankbaarheid voor de diverse substantiële bijdragen die de bank de afgelopen jaren om niet heeft geschonken om de uitdagende en duurzame doelen te kunnen realiseren.
De heer Van den Broek bevestigde nogmaals dat ondanks de vele veranderingen binnen de bankwereld de lokale coöperatieve Rabobank zich blijft inzetten voor het mede verduurzamen van de maatschappij en alle initiatieven hiertoe serieus worden bekeken. Hij vroeg ook nog aandacht voor het Rabo Clubsupport-project dat al vele jaren een doorslaand succes mag worden genoemd en alleen al in het werkgebied van deze bank honderden initiatieven van diverse verenigingen en stichtingen van allerlei pluimage ondersteunt met een mooi bedrag. De leden van de bank mogen zelf bepalen waar zij het geld het liefst naar toe zien gaan. Democratischer kan het niet. Kortom, de Rabobank (Hart van De Meierij) verdient alle lof.
De verdediging van Nijnsel 1 bleek deze middag overigens iets minder duurzaam dan die van het bezoekende RPC dat er met een 1-2 overwinning vandoor ging. Het zonnetje ging er echter niet minder door schijnen.