Rhode verliest in Eersel tegen EFC

Sport Sport

Sint-Oedenrode - In een matige wedstrijd heeft Rhode lang stand kunnen houden tegen EFC uit Eersel, pas in de zesenzeventigste minuut viel de 1 – 0. EFC was wel de beter combinerende ploeg, Rhode verdedigde knap en werkte hard om een punt mee naar Sint-Oedenrode te nemen. Middels uitvallen was Rhode sporadisch gevaarlijk, tot grote kansen kwam EFC echter ook niet en dat was toch de verdienste van Rhode.

EFC kwam goed uit de startblokken en was meteen in de eerste minuut dicht bij de voorsprong. Meteen daarna ontstond opnieuw een gevaarlijke situatie voor het Rhode-doel, maar ook dit leverde geen goal op. Na tien minuten werd de partij wat gelijkwaardiger. Dit betekende niet dat er kansen kwamen voor Rhode, maar ook EFC creëerde nauwelijks kansen. De eerste helft leverde nauwelijks hoogte punten op en daarom was de o – o een logische stand. Uitblinker Rhode-doelman Paul van Heesch had hiervoor in de vijfenveertigste minuut nog wel een knappe redding nodig om EFC van een voorsprong af te houden.

In de tweede helft aanvankelijk het zelfde spelbeeld, een aanvallend EFC zonder kansen te creëren, een hard werkend en knap verdedigend Rhode. De voorsprong van EFC kwam in de zesenzeventigste minuut tot stand. Een hoge voorzet werd knap ingeschoten door Gijs Wuyts. Rhode verliet haar verdedigend spel en aanvoerder Geert Oerlemans zorgde voor meer dreiging voor het EFC-doel. Doordat Rhode meer de aanval zocht, vielen er in de achterhoede meer gaten waardoor EFC in de zevenentachtigste minuut via Max van Limpt en negentigste minuut via Jim Daniëls kon uitlopen naar een 3 – 0 overwinning.

Zondag 24 oktober thuis tegen Erp
Rhode – Erp zijn altijd spannende wedstrijden waarin beide partijen altijd aan elkaar gewaagd zijn. Erp is de competitie beter gestart dan Rhode en heeft 3 punten meer dan Rhode. Voor beide teams een belangrijke pot om uit de onderste plaatsen weg te geraken.