Ollandia neemt koppositie over

Sport Sport

Olland - Tot voor gisteren was het Dosko’32 die de koppositie had ingenomen in de 5e klasse C. Zondag tegenstander van Ollandia en dus meteen al een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Het resultaat bepaalt of Ollandia aanhaakt of (even) afhaakt.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter was het daarom ook even aftasten wat en waar de kracht van de tegenstander lag. Dosko’32 uit Duizel was voor het eerst in de historie van Ollandia tegenstander op het voetbalveld en werd ook met het nodige respect tegemoet gestreden. Maar na de aftastende openingsfase werd Ollandia langzaam sterker en kwam het steeds meer in de buurt van de zestien van Dosko’32. Vanuit dat gebied ontstond ook de eerste goal. Een corner werd door de verdediging van Dosko weggewerkt, maar opgevangen door Remco Voets op de rand van de zestien die met een passeerbeweging zich vrij wilde spelen om uit te halen. Alleen kon hij door een onreglementaire handeling zijn beweging niet afmaken en kwam er een vrije trap voor Ollandia die door Robert Erven onberispelijk werd binnengeschoten in de 20e minuut.
Dosko’32 liet het hier natuurlijk niet bij zitten en begon meteen meer aan te dringen waardoor er kleine kansjes ontstonden voor hen. Maar zo als zo vaak was het uit een omschakelmoment dat zij wisten te scoren. Met een lange bal van over 50 meter werd de Ollandse verdediging verrast en werd hun spits bereikt die tegendraads binnenkopte.
Na rust was het meteen weer prijs voor Ollandia. Bij een aanval over links wist Stan de Beer Robert Erven aan te spelen die de tegenstander in de zestien opzocht en probeerde uit te spelen. De verdediger van Dosko’32 restte niets anders dan een overtreding en de toegekende penalty werd door Robert zelf keurig binnengeschoten. Niet veel later, in de 52e minuut, kwam Ollandia op een 3-1 voorsprong na een prima actie van Robert, die teruglegde op Rob van der Heijden. Hij was niet zelfzuchtig en legde de bal keurig breed op Stefan Erven. Hij liep de bal zo binnen.

Hierna werd het allemaal iets feller, zonder onsportief te worden, maar Dosko’32 beet wat feller van zich af en zocht ook de fysieke randjes op. Ollandia liet zich dat niet gebeuren en deed er ook een schepje bovenop. Toch werd het nog spannend toen een goal uit buitenspelpositie werd goedgekeurd en Dosko terugkwam tot 3-2. Maar binnen 10 minuten wist Ollandia de voorsprong weer te vergroten en was het Remco Voets die werd neergehaald werd en de toegekende vrije trap werd opnieuw door Robert Erven gepromoveerd tot doelpunt. Gezien het spelbeeld een terechte en verdiende overwinning voor Ollandia die zich hiermee aan de kop van de competitie meldt.