v.l.n.r. Toos en Piet van Erp, Broer en Riki Voets
v.l.n.r. Toos en Piet van Erp, Broer en Riki Voets Foto:

Rhode eert parels met bloemen en mooie woorden

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Op zondag 26 september werden tijdens de Me(e)at&Greet twee Rhodenaren gehuldigd voor hun decennia lange inzet voor Rhode.

Broer Voets
Broer werd op zijn 9e jaar lid van Rhode en is dat steeds gebleven. Aangezien hij in april de leeftijd van 84 jaar bereikt heeft, betekent dit dat Broer nu ruim 75 jaar lid van Rhode is. In dat kader heeft omroep Meierij een reportage over hem gemaakt, die je hier nog een keer kunt bekijken. Maar de leeftijd krijgt geen vat op Broer, zo lijkt het, of zoals hij zelf zegt: “Jong zijn is geen kwestie van leeftijd.” Dat maakt hij ten volle waar, want na zijn actieve voetbaljaren is hij als vrijwilliger actief geworden en gebleven: coach en trainer van de pupillen en junioren, begeleider, grensrechter. Daarna ging Broer zich inzetten buiten het veld. Zo bemenst hij al jaren de commissie Lief & leed, waarbij hij steeds voor een passende attentie en/of kaartje zorgt als daar aanleiding voor is. Hij is hier erg stipt in. Broer is op zaterdag ook de gastheer namens Rhode. Op een plezierige en ontspannen wijze ontvangt hij vertegenwoordigers van de gastteams en de scheidsrechters. We kennen Broer als positief, goedlachs en gemakkelijk in de omgang. In 2012 is Broer erelid geworden, maar nu vond Rhode het tijd om hem voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor Rhode te benoemen tot Gouden Parel van de Neul.

Piet van Erp
Nog zo’n Rhode-kanjer! Ook Piet is als actief voetballer begonnen en nu al meer dan 50 jaar vrijwilliger bij en voor Rhode. Piet heeft twee rechterhanden en die zet hij graag in voor ons Rhode. Piet is vooral een specialist op het gebied van elektrotechniek. Hij zorgt er letterlijk voor dat ‘de energie bij Rhode blijft stromen’; hoe waardevol is dat!? Kenmerkend voor Piet is dat je nooit tevergeefs een beroep op hem kunt doen. Als er hulp gevraagd wordt geeft hij altijd thuis. Of het nou gedurende het seizoen is of bij Beachsoccer/Rooi Live, of het nu op woensdag 16.00 uur is of op zondag 01.30 uur: een belletje naar Piet is nooit tevergeefs. Voor zijn grote staat van dienst is Piet in 2016 benoemd tot erelid van Rhode. Maar nu was het moment daar om ook Piet te benoemen tot Gouden Parel van de Neul.

Op de foto (met viertal): v.l.n.r. Toos en Piet van Erp, Broer en Riki Voets