Ollandia doet zichzelf tekort

Olland - In een lekkernajaarszonnetje werd de eerste competitiewedstrijd tussen Dees en Ollandia gespeeld. Bij Ollandia waren er nog een drietal afwezigen i.v.m vakantie en schorsing. Ollandia moest in het begin van de wedstrijd nog in het ritme komen en werd achteruit gedrongen door het scherp beginnende Dees.

Dit leidde al in te vierde minuut tot de 1-0 waarbij de Ollandse verdediging en doelman er niet goed uitzagen. Na deze vroege tegenslag kwam Ollandia langzaam wel beter in de wedstrijd en kwamen ze ook regelmatig dreigend voor het doel van de tegenstander. Het was dan ook in de 24e minuut dat Rob van der Heijden de gelijkmaker scoorde na goed voorbereidend werk van Robert Erven. Hierna werd het bij Dees allemaal wat minder en bij Ollandia steeds beter. Er kwamen ook kansjes maar het vizier stond nog niet scherp genoeg. Toch kwamen ze op voorsprong in de dertigste minuut na een corner van Robert en het overstapje van Rob was het Gerbe Voets die de bal hard in het dak van het doel schoot.

Na rust een zelfde spelbeeld waar Dees iets meer aandrong zonder tot grote kansen te komen. Ollandia daarentegen maakte bij de eerst de beste kans de 1-3. Rob van der Heijden omspeelde enkele tegenstanders, speelde Stan de Beer aan die de bal keurig op de penaltystip teruglegde op de inmiddels doorgelopen Rob van der Heijden, die hard inschoot, maar recht op de keeper. Deze kon de bal niet klemvast pakken waardoor de attente Robert Erven de terugstuiterende bal in het doel kon werken. Hierna werd het steeds meer eenrichtingsverkeer. Ollandia kon het op het middenveld niet meer belopen en kreeg steeds meer twee linies die te ver uit elkaar speelden waarbij Ollandia zich ook veel te ver liet terugzakken. Toch kregen ze nog twee á drie prima kansen om de score uit te breiden maar Rob en Robert wisten deze niet te verzilveren. Daardoor was het wachten op de aansluitingstreffer. Met nog 10 minuten te spelen moest trainer Mayk van Driel noodgedwongen wat wissels toepassen waardoor Ollandia nog meer onder druk kwam te staan en werd er mede door wat persoonlijke fouten nog twee keer gescoord door Dees. Ollandia moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel waar de winst zondermeer te behalen was. Volgende week wacht Terlo in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen.