Afbeelding

Opnieuw kleine nederlaag Attaque

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Attaque 1 heeft, net als vorige week, een kleine nederlaag geleden. Op bezoek bij ATTC ’77 2 werd het een slijtageslag, waarin vele partijen beide kanten op konden vallen.

Voorafgaand aan de ontmoeting met de Aarle-Rixtelse tegenstanders was er optimisme te bespeuren bij de mannen van het Rooise vaandelteam. Vorige week werd er nog bijna een gelijkspel binnengesleept tegen één van de titelfavorieten. Toch was de start niet zoals ze gehoopt hadden. Niels Braams verloor nipt en Leon Huijberts wist zijn eerste partij ook niet te winnen. Stefan Kerk begon de avond juist met een sterke overwinning, waarna de Rooienaren met een gewonnen dubbel de stand weer gelijk trokken. Niels zorgde vervolgens voor een eerste voorsprong, na wederom een marathonpartij. Stefan had vervolgens een net zo’n lange partij, maar zag een comfortabele voorsprong in rook opgaan. Nadat ATTC ’77 op 4-3 kwam, trok Stefan weer de stand gelijk. Een gelijkspel hing in de lucht, maar Niels en Leon moesten de overwinning aan de tegenstander laten, waardoor er net als vorige week met 6-4 verloren werd. Toch zal deze nederlaag een wat bittere nasmaak nalaten, aangezien er met een beetje geluk meer punten gepakt hadden kunnen worden. Toch staat het team na twee speelrondes op een gedeelde derde plek.

Attaque 3 mocht vrijdagavond op bezoek gaan bij Valkenswaard 5. Robert Wielink beet het spits af voor de Rooienaren, maar verloor met het kleinst mogelijke verschil. Cliff van Driel en Bram Marinus wonnen vervolgens met enig gemak hun eerste partij. Toch verloren ze samen het dubbelspel, waardoor het 2-2 stond. Robert oogde wat nerveus en kreeg niet het beste uit zijn spel gehaald, wat resulteerde in een matige avond voor hem. Bram daarentegen oogde bij vlagen erg sterk en beloonde zich ook met een tweede overwinning. Cliff kon een nieuwe Rooise voorsprong bewerkstelligen, maar verloor in vijf. Bram trok vervolgens de stand gelijk en trakteerde zichzelf op een 100%-score, waardoor een tweede gelijkspel deze competitie binnen handbereik was. Zo ver kwam het echter niet: de Valkenswaardse tegenstanders haalden de laatste twee punten van de avond binnen, waardoor de eindstand 6-4 werd voor Valkenswaard. Er zat meer in het Rooise vat, maar ondanks de kleine nederlaag staat het team derde in de competitie.