Afbeelding

Nijnsel/TVE Reclame doet zich tekort

Sport Sport

Vv Nijnsel TVE/Reclame Heren 1 startte de competitie tegen Gestel, afkomstig uit een Eindhovense volkswijk waar ook een van de meest succesvolle coaches van Nijnsel ooit, Theodoor Hageman, de scepter zwaait. Gestel is een onbekende. Dertig jaar geleden voor de eerste en laatste keer tegenstander van Nijnsel voor promotie om een plek in de derde klasse waarbij Nijnsel het onderspit dolf.

Gestelse Boys heette de vereniging toen die later fuseerde met buurman Veloc. Gestel heeft mooie jaren gekend in de hogere klassen en had dit met name te danken aan een welwillende sponsor die de club financieel zeer gunstig was gezind. Maar dat was toen…..
De gastheren wilden de talrijke bezoekers graag een mooie pot voetbal voorschotelen en, zeker zo belangrijk, een voorspoedige start met drie punten. Maar de realiteit kan anders, wreder zijn, zo leerden we al snel. Vrijwel meteen na de aftrap kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong met dank aan een onachtzaamheid in de defensie. Dat gaf de Eindhovense burger(s) natuurlijk moed. Een van richting veranderd schot leverde zelfs een 0-2 ruststand op. De 0-3 na de thee deed alle hoop in de Nijnselse harten op een goed eindresultaat varen maar de tussenstand deed het spelbeeld wel geweld aan. Nijnsel rechtte derhalve opnieuw de geelblauwe rug en bleef de nodige aanvalsgolven produceren richting het vijandelijke doel. Stefan Hulsen mocht via de penaltystip de aansluitingstreffer realiseren en toen Jelle de Louw de 2-3 op het scorebord bracht was er toch nog van alles mogelijk. Een voorbeeldige inzet en nog de nodige hele en halve kansen waren echter niet meer aan de thuisclub besteed zodat de wrange eindstand 2-3 om kwart over vier het lot van de Nijnselaren bezegelde. Zuur maar de demissionaire heer Rutte heeft al vaker verkondigd: ‘eerst het zuur en dan het zoet’. En hopelijk heeft hij daar nog een actieve herinnering aan…..
En wie weet vindt de ploeg dat zoet de komende zondag wel in Son waar na enige jaren opnieuw de derby SBC-Nijnsel zich voltrekt, altijd goed voor spanning en sensatie. SBC kreeg afgelopen zondag een flinke tik op de neus bij Unitas’59 en zal zich voor haar thuispubliek graag willen revancheren. Maar Nijnsel wil dat natuurlijk ook voor de trouwe supportersschare die de geelblauwen al vele jaren uit en thuis volgt. De aftrap is om half drie en het belooft een enerverende partij voetbal te worden waarin voor elke meter zal worden gestreden.