VV Nijnsel alleen gebaat bij overwinning

Nijnsel - De tweede bekerronde zit er inmiddels op en de contouren van wel of niet doorgaan worden steeds meer zichtbaar. VV Nijnsel Heren 1 behaalde vorige week thuis een letterlijk en figuurlijk benauwde - maar alleszins verdiende - overwinning tegen Irene uit het sfeervolle Gemonde (1-0). Afgelopen zaterdag kwamen de geelblauwen in de arena tegen DVG Liempde dat zijn eerste wedstrijd al was weggespeeld door Boskant.

Een minuut of tien voor tijd scoorde Stefan Hulsen de fraaie en alleszins dik verdiende 0-1. De eerste helft was nog saaier dan een aflevering van Downton Abbey, met nul kansen aan beide zijden. De 0-1 was dus geruststellend maar net voor tijd scoorde de thuisploeg de 1-1 met een glaszuiver buitenspeldoelpunt. De van oudsher zeer integere assistent-scheidsrechter de heer Van Aarle deed zijn plicht en stak zijn vlag heel erg omhoog maar de scheidsrechter van dienst, die zich erg thuis voelde in de middencirkel, besliste anders. En dat betekent dat Nijnsel/TVE Reclame Heren 1 aanstaande zondag moet winnen van en bij Boskant dat met zes uit twee soeverein aan de leiding gaat na twee sprankelende overwinningen tegen DVG en afgelopen zondag tegen Irene. Boskant heeft zowel in zijn oefenprogramma als in de bekercompetitie aangetoond dat het de vierde klasse zo snel mogelijk achter zich wil laten.
Kortom, Nijnsel Heren 1 zal vol aan de bak moeten om de volgende bekerronde te bereiken. Afgelopen seizoen lootte Nijnsel Heren 1 nog thuis tegen Rhode maar een of ander virus gooide destijds roet in het eten. Rhode gaat het naar alle waarschijnlijkheid echter niet redden in deze bekerronde na een tweetal nipte nederlagen.