Afbeelding
Foto: Joris van Esch jozzy78@gmail.com

VDZ Racing start met nieuwe rallyauto

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Komende zaterdag zal VDZ Racing, met coureur Roel van der Zanden en navigator Ilse van de Sande, de langverwachte rentree maken op de rallypaden tijdens de Vechtdal Rally in Hardenberg en omgeving. In deze tijden moet even op het budget gelet worden in verband met Corona, en daarom is er besloten om de Mitsubishi Evo X nog even op stal te laten staan en verder te gaan in de Peugeot 206 Rally Cup. Een waanzinnige competitie waarbij elke wedstrijd tussen de 15 en 20 auto’s aan de start staan. 

Dat betekent dus een terugkeer naar het merk met de Franse leeuw waarmee het team in 2011 haar debuut maakte in de Nederlandse rallywereld met de gifgroene 205. Ook dit keer heeft het serviceteam weer een compleet nieuwe auto opgebouwd waar ziel en zaligheid in gelegd zijn. Geholpen door wat tegenslag was de auto niet klaar voor de GTC Rally op 10 juli maar afgelopen week heeft de auto zijn eerste meters gemaakt en wordt momenteel de finetuning gedaan om fris aan de start in Hardenberg te staan.

De Vechtdal Rally zal bestaan uit acht klassementsproeven, goed voor 111 kilometers op snelheid. De 1e auto zal om 12:15 beginnen aan de eerste klassementsproef en de finish staat gepland rond 18:46. Naast de rally vindt er ook een Historic Rally en Short Rally plaats waardoor het aantal deelnemers van het totale evenement op exact 100 ligt.
Roel: “Wat ben ik blij dat we weer aan de start kunnen staan van een rally na zo’n lange tijd van droogte. In verband met het budget hebben we er dus voor gekozen om een 206 op te bouwen voor deelname in de Rally Cup. Het is een ongekend spannende competitie met zoveel deelnemers en dat heeft me altijd getrokken. Als je bekijkt hoe de cup zich ontwikkeld heeft en zich nog steeds verder ontwikkelt met ongekende aantallen 206’en in het vooruitzicht ben ik zeer verheugd om hieraan deel te kunnen nemen. Laten we hopen dat onze nieuwe 206 net zo’n geweldige auto is als de 205, dan gaan we er nog heel veel plezier aan beleven. Tot slot wil ik uiteraard de mannen van het serviceteam bedanken. Het zijn rollercoaster-tijden geweest om tijdens lockdowns, afstand houden en maximaal aantal bezoekers toch een nieuwe rallyauto op te bouwen maar ze hebben het toch mooi geflikt. Bedankt!!”
Ilse: “Na een lange tijd van droogte ben ik blij dat we weer van start mogen en kunnen gaan in een rally. De mannen van het serviceteam hebben de afgelopen maanden absoluut niet stil gezeten en hebben een compleet nieuwe auto opgebouwd. Een auto van het merk Peugeot waarin ook ik jaren geleden in 2008 mijn debuut maakte. De komende dagen zullen de laatste puntjes nog op de i gezet worden aan de auto, zodat we er zaterdag in Hardenberg mee van start kunnen gaan. Aan de inzet van de mannen van het serviceteam zal het in elk geval niet liggen. Zij hebben topwerk verricht! We gaan er met zijn allen dan ook een mooi weekend van maken.”