Afbeelding
Foto: Paul Verduin

Duikvereniging Aqua Libre bestaat 35 jaar

Sport Sport

Sint-Oedenrode - De Rooise duikvereniging Aqua Libre is in 1986 opgericht omdat er grote behoefte was aan een duikvereniging in Sint-Oedenrode. Honderden leden hebben afgelopen 35 jaar bij de vereniging hun duikbrevet gehaald. 

Zondag 13 juni heeft duikvereniging Aqua Libre haar 35-jarig jubileum gevierd met een familiedag. De leden en hun gezinnen waren massaal op deze dag afgekomen.
Zoals gebruikelijk bij een jubileum, werd de dag gestart met koffie en taart, waarna alle leden een jas met Aqua Libre logo ontvingen, ter gelegenheid van het jubileum.
Hierna gingen veel duikers te water om als buddypaar een kompas-doe-parcours af te leggen.
Je krijgt coördinaten om onderwater ‘op kompas’ een parcours af te leggen. Naast het afleggen van een parcours zijn er verschillende opdrachten onder water uit te voeren. Omdat elk buddy paar een volgboei bij zich had, kon iedereen aan de waterkant volgen waar de duikers zwommen en of ze de boei misten of er precies bij uitkwamen.
Op het strand waren diverse spellen uitgezet om groot en klein te vermaken, maar met het goede weer was zon, zand en water en elkaars aanwezigheid eigenlijk al voldoende. Het feest was een bevestiging dat Aqua Libre een levendige gezellig vereniging is, al 35 jaar lang. Dit gaan ze de komende jaren voortzetten, hoge kwaliteit opleidingen en ‘specialties’, maar vooral een flinke dosis gezelligheid binnen de vereniging. Meer info: www.aqualibre.nl