De winnaar met een big smile!
De winnaar met een big smile!

Finale Catan voelt als bevrijdingsfeest

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Wat een heerlijke vrijdagavond op de Rooise Markt. Midden tussen de bomvolle terrasjes speelden Jules van Delden uit Veghel, Geert-Jan van den Heuvel uit Boxtel, Ed Sabel uit Sint-Oedenrode en Diana Berkvens uit Gerwen de finale om de periodetitel Catan mei 2021. Eindelijk kon er na maanden weer eens op het grote bord gespeeld worden. Het voelde als een bevrijdingsfeest.

Nadat Jules van Delden de langste route pakte, hield iedereen de adem in. Echter, Diana pakte al snel de langste route over en het werd een bloedstollende strijd waarin Ed Sabel slechts een bijrol had. Drie rondes lang stond de gedoodverfde favoriet Geert-Jan van den Heuvel op 9 punten. Maar uiteindelijk wist Diana de drie mannen onder de duim te houden en pakte ze haar eerste periodetitel.

Een toepasselijke winnaar want als er iemand is die zich als vis in het water voelt bij de live wedstrijden dan is het Diana wel. De door corona noodgedwongen online potjes zijn eigenlijk niet aan haar besteed. Ze speelt op haar best als er geen telefoon of computer aan te pas komt. Gewoon face to face. En eindelijk kon het weer.

Voorafgaand aan deze grote finale werd op klein speelbord nog de halve finales afgewerkt op het gezellige terras van Oud Rooij. Diana wist daar af te rekenen met haar tegenstanders Marieke vd Vleuten en Jolanda en Renée Sabel. In de andere halve finale was Jules van Delden de meerdere ten opzichte van Patricia Klokgieters, Marjan Kandelaars en Twan vd Meerakker.

De volgende finale zal gespeeld worden op 9 juli. Dan wordt de winnaar bekend over de maand juni. Mensen die meer informatie willen over deze catan-verenging kunnen ‘INFO’ appen naar 06-27020844 en alvast een kijkje nemen op de website www.catanclubmeierij.nl