Afbeelding

Van Thienen: ‘De loyaliteit heeft ons ongelooflijk goed geholpen’

Sport Sport

Sint-Oedenrode - We spraken de afgelopen week met enkele voorzitters van Rooise sportverenigingen. Zij gaan door een moeilijke tijd. Hoe slaan zij zich er doorheen? Wat is hun blik op de toekomst? Een rondje langs de velden... 

Hoe staat MHC Sint-Oedenrode er op dit moment voor?
“We kijken allemaal uit naar het moment dat iedereen weer volop kan hockeyen en het verenigingsleven kan oppakken. En gelukkig zijn de vooruitzichten goed en wordt er alweer volop getraind en gehockeyd binnen de ruimte die de huidige overheidsmaatregelen ons bieden. Daarnaast zijn en worden er zoveel mogelijk mogelijkheden benut om toch activiteiten aan te kunnen bieden door de effort van de technische commissie, coaches, trainers en vrijwilligers.”

Zijn jullie bang voor het voortbestaan van de vereniging?
“Het is wel duidelijk dat de hele coronacrisis er behoorlijk heeft ingehakt. Bij onze leden, onze sponsors, en bij ons als club. De loyaliteit van allen heeft ons ongelooflijk goed geholpen. Dank daarvoor aan iedereen! Nu het einde in zicht is, zijn we ook steeds meer bezig met de toekomst van MHC. Met de gemeente zijn we bezig de vervanging van het tweede kunstveld te realiseren. Ook zijn er plannen om de inrichting van de bar aan te passen en oriënteren we ons op technisch middelen om de trainingen uitdagender te maken voor het komende seizoen.”

Wat doen jullie om de moed erin te houden?
“MHC regelt via de diverse commissies met name sportactiviteiten om leden op de club te blijven ontmoeten, ook al kan dit vaak maar kort of met bepaalde maatregelen. Daarnaast, als we groen licht krijgen, gaan we meteen weer opstarten om meer reuring op de vereniging te krijgen. Hockeyclubs uit de omgeving willen graag onderling wedstrijden organiseren wanneer we toestemming krijgen. Verder zijn we bezig ons voor te bereiden op het 60-jarig bestaan van de club op 14 juli as. Deze feestelijke gebeurtenis zal als een rode draad door het komende seizoen heen lopen. We zoeken leden die dit jubileum mee vorm willen geven.”

Verwachten jullie leden te verliezen door corona?
“Gelukkig is dat tot op heden zeer beperkt gebleven. Wij hopen als bestuur van MHC dat ook dit seizoen het verloop ‘gewoon’ zal zijn. Nu de vooruitzichten steeds beter worden kunnen we hopelijk het einde van het seizoen afmaken met een gezellige afsluiting.”