Jan van de Loo
Jan van de Loo Foto: Jos van Nunen

‘Het verlies van leden is moeilijk te accepteren’

Sport Sport

Sint-Oedenrode - We spraken de afgelopen week met enkele voorzitters van Rooise sportverenigingen. Zij gaan door een moeilijke tijd. Hoe slaan zij zich er doorheen? Wat is hun blik op de toekomst? Een rondje langs de velden...

Hoe staan jullie er financieel voor?
“Cloeck en Moedigh is nog steeds een financieel gezonde jeu de boulesclub met 150 leden. Ook wij moesten deels de buffer aanspreken als gevolg van Corona.”

Hebben jullie leden verloren door Corona?
“Ja, we hebben helaas leden verloren door het Covid-virus, direct en indirect. Het is moeilijk te accepteren en het heeft veel verdriet veroorzaakt binnen de club. De pijn zullen we nog lang voelen.”

Zijn leden nu extra voorzichtig?

“Door jarenlang jeu de boules te beoefenen, geloof ik dat onze sport de leden lichamelijk voordeel en het bijbehorende sociale contact extra weerstand heeft gegeven. Toch is voorzichtigheid en misschien angst een factor die onze leden het voorbije jaar heeft geremd in hun welzijn. Dat is nu moeilijk te meten, maar het zal tijd kosten voor dat iedereen zich weer happy voelt in onze en hun eigen omgeving. Het zal weer wennen zijn om de draad vol op te pakken.”

Is het voortbestaan in gevaar?
“Het voortbestaan van onze vereniging is buiten kijf. De leden vormen het hart en de ziel. Pas na het laatste lid zal de continuïteit eindigen. Nieuwe leden zijn nu en in de toekomst welkom om dat voortbestaan te waarborgen. De leden komen voor 90% uit Sint-Oedenrode en zullen veel onderling contact gezocht hebben om de moeilijke tijd te overbruggen. Het bestuur heeft elk kwartaal telefonisch dan wel via een kaartje contact gehad en opent zo snel als het kan de accommodatie om te spelen.”

Wil je verder nog wat kwijt?
“Tijden veranderen en daarin gaan we mee. ‘’Blijf gezond’’ zal welgemeend nog vele malen klinken.”